Pagini

duminică, 27 decembrie 2020

Ruladă cu cremă de brânză și gem

Foaie de ruladă pufoasă, unsă cu gem acrișor și umplută cu cremă fină de brânză. Un desert bun și ușor de făcut.
După rețeta Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 16 octombrie 2020

Prăjitură cu mentă și ciocolată

Dacă vă place combinația dintre mentă și ciocolată, iată o rețetă potrivită. Compoziția pentru blat este cea de la prăjitura cu vișine, cu deosebirea că se împarte în două părți, într-una se pune cacao, iar în cealaltă se pune esență de mentă. Se coce în forme dreptunghiulare de 23 cm/11 cm/5 cm. De asemenea crema se împarte în două părți, una cu cacao, cealaltă cu mentă. Bucățile de blat se lipesc între ele cu cremă de cacao, apoi se acoperă cu ciocolată topită și se ornează cu crema de mentă.

luni, 31 august 2020

Prăjitura Teo cu iaurt

Este o prăjitură pufoasă cu aromă de fructe de pădure și ciocolată. Blatul este cel de la prăjitura cu vișine , doar că aici se taie în 24 de cuburi care se așază apoi într-o tavă mai mare, lăsând un spațiu de aprox. 1cm  între ele. Se toarnă deasupra crema de iaurt și se bate bine tava de masă, astfel încât crema să pătrundă printre cuburi. În felul acesta se formează dungi de forma literei T pe fiecare cub.
Și pentru că Teodorei mele îi place mult această prăjitură, am numit-o după numele ei!

vineri, 24 iulie 2020

Dulceață de caise

Aromată, dulce - acrișoară, cu o culoare frumoasă, dulceața de caise este printre cele mai bune dulcețuri încercate de mine. Se poate consuma ca atare sau se poate folosi în multe rețete de prăjituri cu blat sau foi și se potrivește bine cu clătitele, fie ele românești sau americane. Se prepară ușor și repede.

vineri, 17 iulie 2020

Ruladă cu vișine proaspete și ciocolată

Dintre toate ruladele încercate de mine, cea cu ciocolată și vișine proaspete rămâne cea mai bună, după părerea mea. Gustul acrișor și aromat al vișinelor se potrivește foarte bine cu blatul pufos de cacao, frișca și glazura de ciocolată.
După rețeta Chocolate Cherry Cream filled - Log din revista Country Woman.

joi, 18 iunie 2020

Musaca de cartofi

 Straturi de cartofi și carne tocată, acoperite cu cașcaval, smântână și ou, lăsate la cuptor să se pătrundă bine și să se rumenească pe deasupra. O mâncare bună și sățioasă, foarte cunoscută la noi.

luni, 8 iunie 2020

Tort de morcovi cu cremă de brânză

Un blat umed cu aromă de scorțișoară și vanilie, cu morcovi rași, nucă măcinată și o cremă fină de brânză dulce cu vanilie și lămâie. Un tort delicios!
După rețeta americană Carrot Cake ușor îmbunătățită, din 4 ouă mari, pentru o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm.

joi, 28 mai 2020

Foaie simplă de ruladă (rețeta de bază)

Este o foaie simplă, pufoasă, din 4 ouă mari, pentru o tavă dreptunghiulară de 27cm / 37cm. O puteți umple cu crema preferată de unt, cremă fină de brânză sau  cu frișcă și fructe. Se prepară rapid și ușor.
După rețeta americană  Basic Cake Roll din cartea M.Country-Style Recipes.

duminică, 24 mai 2020

Pui brezat cu sos de smântână și tarhon

Carnea de pui se tăvălește prin făină, se prăjește puțin, apoi se gătește la cuptor cu o cană de supă, vin, ceapă și usturoi și se servește peste paste tagliatelle, împreună cu un sos de smântână, mazăre și tarhon. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.
După rețeta Kaufland Pui brezat în sos cremos cu ierburi.

luni, 30 martie 2020

Prăjitura Agneza, cu strat

Este o prăjitură delicioasă cu blat din albușuri și nucă măcinată, strat de gălbenușuri și cremă de cacao. Mama obișnuia să ne-o prepare pentru zilele de sărbătoare. Și ce greu era în vremea aceea (prin anii '80, ''epoca de aur'', cică!!) să găsești unt și ouă, dacă locuiai la oraș, la bloc. Poate tocmai din acest motiv mi-a rămas în memorie, și mi se părea atât de bună, prăjitura aceasta. Merită încercată!

miercuri, 4 martie 2020

Carne cu morcovi, portocale și hrișcă

Hrișca are un conținut bogat de fibre, proteine, antioxidanți și nu conține gluten. Este bună pentru sănătatea inimii, previne diabetul și tulburările digestive. Iată aici o rețetă în care hrișca se alătură cărnii împreună cu morcovii și portocalele. O combinație reușită de arome și texturi!
După rețeta Pork Chops with Carrots and Toasted Buckwheat