Ingrediente:
2 muschi intregi de porc (aprox. 1 kg carne),
sare si piper, dupa gust,
1 lingura ulei,
3/4 cana supa de pui (sau apa cu un cub Knorr de pui),
1/4 cana smantana,
2 linguri hrean preparat iute,
2 linguri mustar Dijon,
1/2 lingurita cayenne pepper (condiment amestec de ardei iute) (eu am pus doar 1/4 lingurita condiment, sa nu fie prea iute pentru copii)
2 linguri unt rece,
2 lingurite frunze proaspete de chives (sau frunze de ceapa verde), taiate marunt (eu am avut frunze uscate de chives).
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius (foc moderat). Condimenteaza carnea cu sare si piper si pune-o intreaga intr-o tigaie mare, pe foc, in uleiul incins (Atentie, sar stropi!!). Lasa sa se rumeneasca putin, cate 3-4 minute pe ambele parti. Aseaza carnea intr-o tava unsa si pune-o la cuptor pentru 25 - 30 de minute (eu am intors-o si pe partea cealalta, dupa 15 minute), asa incat sa se rumeneasca usor, dar sa ramana de culoare roz deschis in mijloc. Este important ca muschiul sa fie proaspat, altfel lasati sa se patrunda mai mult. Scoate carnea pe un platou si acoper-o.
Prepara sosul astfel: scurge excesul de ulei din tgaia in care s-a prajit carnea si toarna supa de pui (sau apa cu cub concentrat de pui). Da intr-un clocot, pune smantana, hreanul, mustarul si cayenne pepper. Lasa pe foc pana scade putin si se ingroasa, aproximativ 3-4 minute. Opreste focul si adauga untul rece. Amesteca pana se topeste untul, apoi presara frunze de chives.
Taie muschiul felii de 1 cm grosime si serveste cu sos, alaturi de alte legume.
Pofta buna!!!
minunat!
RăspundețiȘtergereO idee foarte bună de pregătire a mușchiului de porc.
RăspundețiȘtergereCe-mi place si mie iute! Iar sosul Diablo imi convine de minune! notat reteta ;-) merci, puup
RăspundețiȘtergereDelicios!!!!
RăspundețiȘtergereExcelent!!!
RăspundețiȘtergereEu l-am terminat (pe sos) si el m-a terminat pe mine!!!!
Sica, tu esti? Ma bucur ca ti-a placut!
ȘtergereDelicios acest muschi si cred ca este divin cu acel sos....
RăspundețiȘtergereNe rasfeti Gabi daraga.
Te tzuc !
Fetelor, va multumesc frumos pentru comentarii!
RăspundețiȘtergereCand am citit Diablo am venit repede, am banuit eu ca e vb de ceva picant :))
RăspundețiȘtergereImi placeeee!
Pupici