Dupa reteta Crispy Parmesan Potatoes din rev. Australian Food.
Ingrediente:
10 cartofi medii,
1/2 cana ulei (eu am folosit ulei de masline),
1/4 cana branza parmezan.
Mod de preparare: se curata cartofii de coaja si li se da o forma cat mai rotunda. Se taie cate o felie subtire la baza fiecarui cartof, asa incat acestia sa fie stabili, sa nu se rostogoleasca in tava, la cuptor. Se cresteaza usor cartofii pe latime, cu un cutit ascutit, facand taieturi paralele, de aproximativ 3 mm adancime, la distante egale. Se asaza cartofii cu partea plata in jos, intr-o tava unsa, se ung cu ulei (eventual, folositi o pensula) si se coc la foc potrivit timp de 40 de minute. Se mai ung din cand in cand cu ulei, in timpul coacerii.
Dupa 40 de minute, se presara branza rasa pe deasupra fiecarui cartof si se mai lasa la cuptor inca 20 de minute. Cartofii vor fi crocanti la suprafata si moi in interior. Nu intoarceti cartofii in timpul coacerii.
Pofta buna!
imi place reteta...e tare ingenioasa!
RăspundețiȘtergereSimpla si buna! Multumesc, Adnia!
RăspundețiȘtergereBuni buni! Simpli si eficienti!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!!!super ideea!!!!
RăspundețiȘtergereO garnitura ideala ptr orice ocazie ;)
RăspundețiȘtergerePupici
bun bun! si noi tot cartofiori la cuptor avem in seara asta :)
RăspundețiȘtergerePup
tare buni trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergerePupici
Multumesc Irina, Mirela, Angela, Emily si Mimmi!
ȘtergereAdor parmezanul,asa ca reteta ta va fi pregatita foarte curand!
RăspundețiȘtergereSpor la gatit, Adina!
ȘtergereCu siguranta este pe gustul meu aceasta reteta! Parmezanul este nelipsit din frigiderul meu :)
RăspundețiȘtergereIti multumesc mult pentru ca ai accepta invitatia la "Dulce Romanie"!
Cu drag,
Andra