Este o marmelada foarte aromata pe care o puteti consuma ca atare, sau in prajituri. Folositi fructe cu coaja groasa si fara pete (netratate cu ceara si coloranti, daca se poate). Spalati-le bine si inlaturati orice pata si zona din jurul coditelor.
Ingrediente:
4 portocale mari,
1 lamaie mare,
8 cani de apa,
5 si 1/2 cani de zahar.
Folositi 1 cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare: Spalati bine fructele, dati coja prin razatoarea cea mai mica si lasati-o deoparte. Desfaceti fructele, inlaturati semintele si membrana tare din mijloc, maruntiti-le cu un blender si apoi amestecati-le cu coaja rasa (sau: taiati fructele pe jumatate, stoarceti sucul si apoi dati-le prin masina de tocat, folosind sita cea mai mica; amestecati-le apoi cu sucul). Puneti amestecul intr-o oala si adaugati 8 cani de apa. Puneti la fiert pentru 5 minute. Acoperiti si lasati sa stea peste noapte. A doua zi, puneti din nou la fiert, aproximativ 1 ora, pana cand se inmoaie coaja. Adaugati 5 cani si jumatate de zahar si lasati pe foc pana se leaga, aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand. Puneti in borcane si inchideti bine cu capace. Pentru mai multa siguranta, fierbeti borcanele inchise timp de 15-20 minute. Ies in jur de 6 borcane de 400 g de marmelada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu