Ingrediente blat:
1 cana zahar,
125 g margarina,
2 oua,
2 cani faina,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1/2 cana lapte acru sau lapte batut,
1/2 cana suc de portocale,
2/3 cana stafide (100 g),
optional, 2 lingurite coaja rasa de portocale.
Topping:
65 g margarina, topita,
1/2 cana zahar brun,
1 cana cocos razuit,
1/4 cana suc de portocale
optional, putina esenta vanilie.
Mod de preparare: Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale, se mixeaza bine. Separat se cern ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se pun treptat peste compozitia cu margarina, impreuna cu laptele acru si sucul de portocale. Se adauga coaja rasa de portocale si stafidele. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (22,5 cm / 32,5 cm), acoperita cu hartie de copt, se coace la foc potrivit, timp de 25-30 minute (sa nu se mai lipeasca de scobitoare). Se scoate din cuptor, se toarna topping-ul pe deasupra si se pune din nou la cuptor pentru cateva minute, punand tava in partea cea mai de sus a cuptorului, astfel incat prajitura sa se rumeneasca usor la suprafata.
Pentru topping, se combina margarina topita cu zaharul brun, nuca de cocos, sucul de portocale si vanilia.
Pofta buna!
Se face atat de rapid !:)
RăspundețiȘtergereCred ca o sa-i vina si ei randul; imi plac si andivele,sunt deosebite !
Bravo scumpilici !;)
Rapid si ieftin! Multumesc de vizita, Adina!
ȘtergereBuna si aromata,imi place mult.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc, Mihaela!
RăspundețiȘtergere