Ingrediente foaie: 1 cana si jumatate faina,
1/4 cana branza parmesan, rasa,
125 g unt,
1-2 linguri apa,
inca 1 lingura branza parmesan, rasa pt. presarat pe foaie.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Umplutura: 300 g smantana,
2 oua, batute usor,
105 g stridie afumata din conserva, scursa,
1 lingurita mustar (french mustard),
1 lingura maioneza,
1 ardei gras rosu, mic, bucatele,
6 fire de ceapa verde, taiate feliute,
1 lingura masline umplute, taiate bucatele,
1 lingurita sare, optional.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu branza rasa si untul. Se adauga apa, atat cat sa se lege aluatul. Se pune aluatul in folie alimentara si se baga la frigider timp de 30 min. Se scoate si se intinde in foi rotunde cu care se imbraca 6 tavi mici de tarte, cu diametrul de 11 cm (eu am folosit 2 tavi mai mari si de aceea nu mi-a iesit tarta prea plina; cred ca iesea mai bine o singura tarta, cu diametrul bazei de 20 cm, cu foaia mai groasa si in care sa fi pus toata umplutura). Se ridica foaia pe margininea tavii si se apasa usor, cu furculita, apoi se inteapa foaia din loc in loc. Se presara 1 lingura branza parmesan, rasa, peste foi. Se baga la cuptorul bine incins, timp de 10-12 min, apoi se scoate si se umple foaia cu umplutura. Se pune din nou la cuptor, la foc potrivit, aprox. 15 min, pana se intareste putin umplutura (sa nu se lipeasca de deget, la atingere). Se lasa sa se raceasca cateva minute, inainte de a taia tarta in felii. Se garniseste cu feliute de masline umplute si verdeata. Ies 24 de portii.
Gabi e foarte interesanta tarta ta! Cred ca este foarte buna si rece. Un aperitiv grozav. Merge copt in formele de minitarte.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Irina! Da, cred ca se potriveste mai bine in forme de mini tarte. Chiar ca este mai buna rece, decat calda.
RăspundețiȘtergereCeea ce este foarte bine, ca o poti pregati din timp, cand ai musafiri! E foarte interesanta!
Ștergeretare frumoasa e!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gina Si Alina, pt. comentarii!
RăspundețiȘtergere