vineri, 30 decembrie 2011

Tavalita

  
 Ingrediente:  6 oua,
                        6 linguri ulei,
                        12 linguri zahar,
                        10 linguri faina.

 Glazura: o cana si jumatate de zahar,
               3 linguri cacao,
               20 linguri apa,
               200g unt,
               esenta de rom,
               nuca macinata ( o farfurie adanca, plina ).

  Mod de preparare:  Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina. Se combina cele doua compozitii. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara (32/22 cm) acoperita cu hartie de copt si se coace la foc mic, pana se rumeneste usor. Dupa racire, se taie in cuburi si se dau prin glazura de cacao si apoi se tavalesc prin nuca macinata.
    Pt. glazura, se amesteca apa, zahar si cacao si se fierb putin, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se adauga untul si romul.
 

 Pofta buna!


2 comentarii: