joi, 22 decembrie 2011

Pui cu telina


Ingrediente: 4 pulpe pui, intregi (sau un piept pui),
                      1 telina  medie,
                      3 sau 4 cartofi medii,
                      1 ceapa medie,
                      optional, patrunjel radacina,
                      dafin, mix piper-lamaie(sau piper),
                      vegeta (sau orice mix de legume),
                      patrunjel frunze, telina frunze,
                      1 lingura faina, putin lapte,
                      smantana.

  Mod de preparare:
       Se fierbe puiul cu putina apa si putin ulei, dafin, piper si vegeta ( 1-2 linguri ), pana se patrunde bine.
Se curata cartofii, telina, patrunjelul si ceapa si se taie cubulete. Se scoate carnea si se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Se caleste putin ceapa in putin ulei de la pui. Se adauga legumele taiate si se completeaza cu restul de zeama in care a fiert puiul. Se mai adauga putina apa si se lasa sa se patrunda un pic legumele. Se scot oasele si pielea de la pui, iar carnea se taie bucatele. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga carnea, faina desfacuta in putin lapte si sare, dupa gust. Se opreste focul si se pun 3 sau 4 linguri de smantana si se presara frunzele de patrunjel si telina.
                    

Sugestie de servire:        
       Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu