duminică, 14 iunie 2015

Prajitura cu banane si cacao

Este o prăjitură gustoasă în care puteți "ascunde" cele 3 - 4 banane prea coapte pe care nu le mai mănâncă nimeni. Unde mai pui că se prepară și repede și doar din câteva ingrediente. În rețeta originală blatul se coace într-o tavă dreptunghiulară mică (26 cm / 18 cm), dar eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Dacă doriți puteți să o acoperiți cu un strat de frișcă sau să o consumați ca atare. Este foarte bună lângă cafeaua de dimineață și nu numai!
După rețeta Black Bottom Banana Bars din revista Country Woman.

marți, 9 iunie 2015

Rulada din carne de porc umpluta cu ardei copti

Cu ceva vreme în urmă am văzut o ruladă asemănătoare pe blogul Alinei Dohotariu și pentru că mi-a plăcut combinația, am încercat-o și eu. Mușchiul fraged de porc se crestează și se bate ușor, apoi se umple cu ardei copți, cașcaval și ceapă verde, se rulează strâns și se pune la cuptor până se rumenește ușor. Pentru un gust mai intens puteți servi carnea împreună cu un sos simplu de ardei copți.

sâmbătă, 9 mai 2015

Ruladă cu frișcă si căpșune

Am preparat această foaie de ruladă de multe ori și am umplut-o, pe rând, cu vișine proaspete sau din compot, cu ananas și portocale, cu cremă de cafea, și, iată, acum a venit rândul căpșunelor. Fructele proaspete le-am fiert cu puțin zahăr și amidon, până s-au legat, apoi le-am amestecat cu frișcă bătută. Cu acest amestec am umplut rulada, care, și de data aceasta, a fost delicioasă!

miercuri, 29 aprilie 2015

Piept de pui umplut cu brânză și legume

  În această rețetă, pieptul de pui se umple cu țelină Apio, morcov, ceapă verde și două feluri de brânză (brânză albastră  și brânză cheddar), apoi se trece prin ou și pesmet și se pune la cuptor timp de 35 minute. Se servește cu sos iute și salată.
  Pentru că nu am găsit Blue Chesee Laughing Cow, am înlocuit-o cu brânză cu verdețuri și am adăugat 2 linguri de smântână.
 După rețeta Stuffed Buffalo Chicken Breasts.

joi, 26 martie 2015

Prajitură spaniolă

Din seria rețetelor vechi, dar bune, vă prezint prăjitura spaniolă, cu foi cu miere și smântână, cremă cu unt, lapte și nucă măcinată, și glazură acrișoară de cacao. Foarte bună!

vineri, 27 februarie 2015

Pui marinat cu portocale

Din nou am descoperit o rețetă chinezească interesantă, anume: Chinese Orange Chicken , mai exact bucățele din piept de pui puse la marinat, date prin ou și amidon, prăjite și garnisite cu un sos aromat de portocale.

luni, 2 februarie 2015

Prăjitura Regina Maria

Probabil ați mai auzit de prăjitura Regina Maria... rețeta este veche, eu o am de mai bine de 20 de ani și abia acum am încercat-o pentru prima dată. Este o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de bună! Nu conține nici praf de copt. Are două blaturi, unul pandișpan celălalt din albușuri cu nuci prăjite, și o cremă fină de gălbenușuri bătute pe abur, amestecate cu unt și vanilie.

duminică, 25 ianuarie 2015

Piept de pui cu sos de rodii și portocale

De curând am descoperit rețeta Pomegranate Glazed Chicken, adică: piept de pui fraged și aromat stropit cu un sos din suc de rodii și portocale, rozmarin și puțin usturoi. Carnea se stropește cu sos atât în timpul preparării, cât și în momentul servirii. Puteți folosi și piept de pui cu os și piele, ca în rețeta originală.

miercuri, 7 ianuarie 2015

Pui cu lămâie și miere

 
Este o rețetă asiatică cu bucăți fragede de pui în înveliș crocant, stropite cu o glazură delicioasă din miere, suc de ananas, sos de soia și lămâie. După rețeta Asian Lemon Chicken Tenders.

luni, 8 decembrie 2014

Tort "Minnie" cu afine și cremă de vanilie

Este un tort de 3 kg, cu două blaturi de pandișpan coapte în tava de 25 cm/ 35 cm, jeleu de afine și cremă de vanilie. Rețeta jeleului de afine este asemănătoare cu cea de la tortul Hello Kitty.

duminică, 7 decembrie 2014

Prajitura cu pere si cappuccino

Încă o dată m-am convins cât de bune sunt perele în prăjituri, mai ales dacă sunt combinate cu frișcă, smântână și cappucino. Prăjitura are un blat simplu cu cacao (ca cel de la prăjitura cu nectarine) în care am pus bucățele de pere și l-am acoperit apoi cu un strat cu gelatină, frișcă lichidă, smântână și cappuccino. Am lăsat-o la frigider pentru 2 ore și gata. A ieșit această prăjitură delicioasă și foarte cremoasă.

miercuri, 29 octombrie 2014

Prăjitura cu nectarine și sos de mango


M-am gândit să combin sosul de mango (cumpărat din magazin) cu o cremă de unt, un blat simplu cu cacao și câteva nectarine tăiate cubulețe și călite cu puțin zahăr. Așa a luat naștere această prăjitură bună și ușor de făcut. Bineînțeles, puteți înlocui nectarinele cu mango prospăt și procedați la fel.

marți, 16 septembrie 2014

Chec Dundee cu fructe confiate

Dundee este un chec scoțian tradițional cu multe fructe uscate, foarte bun și aromat. Nu conține agenți de creștere și se coace la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Pus într-un recipient închis, checul își păstrează aroma multă vreme. În varianta originală checul este copt într-o tavă rotundă și este decorat cu migdale întregi. Eu, însă, am înlocuit migdalele cu tradiționalele nuci de pe la noi și l-am copt în tăvi mici dreptunghiulare. Bun și așa, diferența este că se micșorează puțin timpul de coacere.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.

luni, 25 august 2014

Supa crema de rosii

 
Este o supă densă cu gust dulce acrișor, din roșii și ceapă călită ușor în unt. Se consumă ca atare, cu crutoane sau poate fi folosită la prepararea mâncărurilor cu paste făinoase. Am fost mirată să văd că în această supă se pune un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. (De ce? Nu se poate și fără?) Se procedează astfel pentru a reduce aciditatea roșiilor și pentru a putea adăuga înspre final laptele, fără să se brânzească. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, mai dulci.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.

vineri, 15 august 2014

Tarta cu pui

Mazăre, morcov, ardei kapia, ciupercuțe, ceapă și piept de pui, toate înăbușite în unt, amestecate cu smântână și acoperite cu un înveliș crocant din foitaj, sună bine? Și frumoasă și gustoasă această tartă cu pui!
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.

marți, 29 iulie 2014

Prajiturele cu unt de arahide si ovaz

Dacă vă place untul de arahide, iată o rețetă simplă de prăjiturele cu gust intens de arahide, bune atât pentru cei mici cât și pentru cei mari! Am zis bune? Totuși, e puțin spus! Sunt delicioase și este un singur mod în care vă  puteți convinge: încercați rețeta!
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.

miercuri, 25 iunie 2014

luni, 16 iunie 2014

Brownies cu nuci și stafide

Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod (adică tot ușor și rapid) și cu mare poftă!!!
  După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.


vineri, 30 mai 2014

Prajitura Snickers

Este o prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, ciocolată albă, strat de caramel cu nuci, unt și gălbenușuri și glazură de ciocolată amăruie. Nu am încercat varianta cu arahide pentru că îmi place prea mult aceasta cu nuci. Este una din prăjiturile mele preferate. M-am inspirat din rețeta Irinei și am adaptat-o la tava mea de 22 cm/32 cm.

luni, 26 mai 2014

Chifteluțe la cuptor

 
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în  revista Click! Poftă bună!