Este o prăjitură gustoasă în care puteți "ascunde" cele 3 - 4 banane prea coapte pe care nu le mai mănâncă nimeni. Unde mai pui că se prepară și repede și doar din câteva ingrediente. În rețeta originală blatul se coace într-o tavă dreptunghiulară mică (26 cm / 18 cm), dar eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Dacă doriți puteți să o acoperiți cu un strat de frișcă sau să o consumați ca atare. Este foarte bună lângă cafeaua de dimineață și nu numai!
După rețeta Black Bottom Banana Bars din revista Country Woman.
duminică, 14 iunie 2015
marți, 9 iunie 2015
Rulada din carne de porc umpluta cu ardei copti
Cu ceva vreme în urmă am văzut o ruladă asemănătoare pe blogul Alinei Dohotariu și pentru că mi-a plăcut combinația, am încercat-o și eu. Mușchiul fraged de porc se crestează și se bate ușor, apoi se umple cu ardei copți, cașcaval și ceapă verde, se rulează strâns și se pune la cuptor până se rumenește ușor. Pentru un gust mai intens puteți servi carnea împreună cu un sos simplu de ardei copți.
sâmbătă, 9 mai 2015
Ruladă cu frișcă si căpșune
miercuri, 29 aprilie 2015
Piept de pui umplut cu brânză și legume
În această rețetă, pieptul de pui se umple cu țelină Apio, morcov, ceapă verde și două feluri de brânză (brânză albastră și brânză cheddar), apoi se trece prin ou și pesmet și se pune la cuptor timp de 35 minute. Se servește cu sos iute și salată.
Pentru că nu am găsit Blue Chesee Laughing Cow, am înlocuit-o cu brânză cu verdețuri și am adăugat 2 linguri de smântână.
După rețeta Stuffed Buffalo Chicken Breasts.
Pentru că nu am găsit Blue Chesee Laughing Cow, am înlocuit-o cu brânză cu verdețuri și am adăugat 2 linguri de smântână.
După rețeta Stuffed Buffalo Chicken Breasts.
joi, 26 martie 2015
Prajitură spaniolă
Din seria rețetelor vechi, dar bune, vă prezint prăjitura spaniolă, cu foi cu miere și smântână, cremă cu unt, lapte și nucă măcinată, și glazură acrișoară de cacao. Foarte bună!
vineri, 27 februarie 2015
Pui marinat cu portocale
Din nou am descoperit o rețetă chinezească interesantă, anume: Chinese Orange Chicken , mai exact bucățele din piept de pui puse la marinat, date prin ou și amidon, prăjite și garnisite cu un sos aromat de portocale.
luni, 2 februarie 2015
Prăjitura Regina Maria
Probabil ați mai auzit de prăjitura Regina Maria... rețeta este veche, eu o am de mai bine de 20 de ani și abia acum am încercat-o pentru prima dată. Este o prăjitură pe cât de simplă, pe atât de bună! Nu conține nici praf de copt. Are două blaturi, unul pandișpan celălalt din albușuri cu nuci prăjite, și o cremă fină de gălbenușuri bătute pe abur, amestecate cu unt și vanilie.
duminică, 25 ianuarie 2015
Piept de pui cu sos de rodii și portocale
De curând am descoperit rețeta Pomegranate Glazed Chicken, adică: piept de pui fraged și aromat stropit cu un sos din suc de rodii și portocale, rozmarin și puțin usturoi. Carnea se stropește cu sos atât în timpul preparării, cât și în momentul servirii. Puteți folosi și piept de pui cu os și piele, ca în rețeta originală.
miercuri, 7 ianuarie 2015
Pui cu lămâie și miere
Este o rețetă asiatică cu bucăți fragede de pui în înveliș crocant, stropite cu o glazură delicioasă din miere, suc de ananas, sos de soia și lămâie. După rețeta Asian Lemon Chicken Tenders.
luni, 8 decembrie 2014
Tort "Minnie" cu afine și cremă de vanilie
Este un tort de 3 kg, cu două blaturi de pandișpan coapte în tava de 25 cm/ 35 cm, jeleu de afine și cremă de vanilie. Rețeta jeleului de afine este asemănătoare cu cea de la tortul Hello Kitty.
duminică, 7 decembrie 2014
Prajitura cu pere si cappuccino
Încă o dată m-am convins cât de bune sunt perele în prăjituri, mai ales dacă sunt combinate cu frișcă, smântână și cappucino. Prăjitura are un blat simplu cu cacao (ca cel de la prăjitura cu nectarine) în care am pus bucățele de pere și l-am acoperit apoi cu un strat cu gelatină, frișcă lichidă, smântână și cappuccino. Am lăsat-o la frigider pentru 2 ore și gata. A ieșit această prăjitură delicioasă și foarte cremoasă.
miercuri, 29 octombrie 2014
Prăjitura cu nectarine și sos de mango
M-am gândit să combin sosul de mango (cumpărat din magazin) cu o cremă de unt, un blat simplu cu cacao și câteva nectarine tăiate cubulețe și călite cu puțin zahăr. Așa a luat naștere această prăjitură bună și ușor de făcut. Bineînțeles, puteți înlocui nectarinele cu mango prospăt și procedați la fel.
marți, 16 septembrie 2014
Chec Dundee cu fructe confiate
Dundee este un chec scoțian tradițional cu multe fructe uscate, foarte bun și aromat. Nu conține agenți de creștere și se coace la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Pus într-un recipient închis, checul își păstrează aroma multă vreme. În varianta originală checul este copt într-o tavă rotundă și este decorat cu migdale întregi. Eu, însă, am înlocuit migdalele cu tradiționalele nuci de pe la noi și l-am copt în tăvi mici dreptunghiulare. Bun și așa, diferența este că se micșorează puțin timpul de coacere.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.
Rețeta este din revista Delicii la cuptor.
luni, 25 august 2014
Supa crema de rosii
Este o supă densă cu gust dulce acrișor, din roșii și ceapă călită ușor în unt. Se consumă ca atare, cu crutoane sau poate fi folosită la prepararea mâncărurilor cu paste făinoase. Am fost mirată să văd că în această supă se pune un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu. (De ce? Nu se poate și fără?) Se procedează astfel pentru a reduce aciditatea roșiilor și pentru a putea adăuga înspre final laptele, fără să se brânzească. Ideal ar fi să folosiți roșii de grădină, mai dulci.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.
După rețeta Tomato Soup din cartea M.Country-Style Recipes.
vineri, 15 august 2014
Tarta cu pui
După rețeta cu același nume din revista Bucătăria de azi.
marți, 29 iulie 2014
Prajiturele cu unt de arahide si ovaz
Dacă vă place untul de arahide, iată o rețetă simplă de prăjiturele cu gust intens de arahide, bune atât pentru cei mici cât și pentru cei mari! Am zis bune? Totuși, e puțin spus! Sunt delicioase și este un singur mod în care vă puteți convinge: încercați rețeta!
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.
După rețeta Favorite Peanut Butter Oatmeal Cookies din cartea M.Country - Style Recipes.
miercuri, 25 iunie 2014
Tort cu mere, nuci și caramel
Am pornit de la rețeta de Prăjitură cu sos caramel, mere și cremă de vanilie, la care am adăugat un blat din albușuri cu nucă măcinată, un strat cu nuci și caramel și puțină frișcă.
luni, 16 iunie 2014
Brownies cu nuci și stafide
Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod (adică tot ușor și rapid) și cu mare poftă!!!
După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.
După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.
vineri, 30 mai 2014
Prajitura Snickers
luni, 26 mai 2014
Chifteluțe la cuptor
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în revista Click! Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)