sâmbătă, 4 februarie 2023

Ton cu fasole neagră

 

Este o mâncare ușoară, gustoasă și se prepară rapid. Pentru 4 porții de mâncare aveți nevoie de o conservă mare (aproximativ 400 g) de fasole neagră și o conservă de aproximativ 200 g de ton.

După rețeta americană Southwest Tuna with Black Beans din cartea Betty Crocker's New Cookbook.


Ingrediente:

  • o lingură ulei.
  • o ceapă mică, tocată
  • un ardei iute, verde, mic, tocat,
  • un cățel de usturoi, zdrobit,
  • o lngură de coajă rasă de lămâie verde,
  • 3 linguri de zeamă de lămâie verde,
  • o roșie medie, tăiată cubulețe,
  • 425 g fasole neagră din conservă,
  • 200 g ton din conservă (în apă sau suc propriu)

Mod de preparare:

Încălziți uleiul la foc mediu, într-un wok (sau o tigaie de teflon), căliți ceapa, ardeiul și usturoiul timp de 2 minute, amestecând constant, până când se pătrunde ceapa.


Adăugați restul ingredientelor și mai lăsați pe foc timp de aproximativ 5 minute, până se înfierbântă, amestecați ușor.

Se consumă împreună cu broccoli fiert și pâine cu mălai. Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu