Este o mâncare ușoară, gustoasă și se prepară rapid. Pentru 4 porții de mâncare aveți nevoie de o conservă mare (aproximativ 400 g) de fasole neagră și o conservă de aproximativ 200 g de ton.
După rețeta americană Southwest Tuna with Black Beans din cartea Betty Crocker's New Cookbook.
Ingrediente:
- o lingură ulei.
- o ceapă mică, tocată
- un ardei iute, verde, mic, tocat,
- un cățel de usturoi, zdrobit,
- o lngură de coajă rasă de lămâie verde,
- 3 linguri de zeamă de lămâie verde,
- o roșie medie, tăiată cubulețe,
- 425 g fasole neagră din conservă,
- 200 g ton din conservă (în apă sau suc propriu)
Mod de preparare:
Încălziți uleiul la foc mediu, într-un wok (sau o tigaie de teflon), căliți ceapa, ardeiul și usturoiul timp de 2 minute, amestecând constant, până când se pătrunde ceapa.
Adăugați restul ingredientelor și mai lăsați pe foc timp de aproximativ 5 minute, până se înfierbântă, amestecați ușor.Se consumă împreună cu broccoli fiert și pâine cu mălai. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu