vineri, 23 octombrie 2015

Pui umplut cu țelină Apio

Pui fraged și aromat, cu umplutură clasică de țelină Apio, ceapă, pesmet, supă de pui, ouă și condimente.
Puteți folosi aceeași umplutură și pentru curcan, mărind ușor cantitățile de ingrediente și timpul de coacere.
Ingrediente:
un pui Grill de aprox. 1 kg,
3 linguri ulei,
sare, piper, maghiran, cimbru, pudră de usturoi, oregano și busuioc, pentru condimentat puiul.
Umplutura:
3 tulpini țelină Apio, tăiate bucățele,
1cană și jumătate supă de pui (sau apă + un cub Knorr pui),
o ceapă medie, tocată,
125 g unt,
1 cană și jumătate pesmet (sau pâine uscată, tăiată cubulețe),
2 ouă, bătute ușor,
2 lingurițe sare (sau după gust),
1/2 linguriță piper negru, măcinat,
1/4 linguriță salvie,
1/4 linguriță cimbru uscat,
1/4 linguriță maghiran.
Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie de teflon, se pune ceapa și se lasă să se pătrundă ușor. Se adaugă țelina și supa de pui, se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se lasă să se răcească puțin.
  Se pune pesmetul într-un bol mare, se adaugă ouăle bătute ușor, supa cu țelină și ceapă, condimentele pentru umplutură și se amestecă toate.
  Se toarnă uleiul într-o farfurie adâncă, se adaugă condimentele pentru carne și se unge puiul pe toate părțile. Se umple puiul cu amestecul de pesmet și țelină, se închid intrările cu scobitori, să nu iasă umplutura. Se pune puiul într-un vas termorezistent uns, se acoperă cu folie de Al și se bagă la cuptor la foc mediu (180 grd. C, 350 grd. F). După aprox.40 min se înlătură folia de Al și se continuă coacerea.
  Din când în când se umezește puiul cu zeama lăsată în vas. Se coace până se rumenește frumos, aprox. 1 oră și jumătate.
Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu