Doriti sa mai schimbati putin meniul? Ce-ar fi sa inlocuim traditionala friptura cu o felie de meat loaf cu gust dulce-acrisor, usor picant si afumat? Mai precis, este un amestec de carne tocata de vita, ceapa, pesmet, fulgi fini de ovaz, suc de rosii si sos Barbecue, care se asaza intr-o tava dreptunghiulara si se acopera cu sos de rosii, putin zahar brun si mustar si se pune la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ o ora. Se feliaza si se serveste ca fel principal de mancare, alaturi de diferite garnituri din legume.
Dupa reteta cu acelasi nume din M.Country-Style Recipes. O reteta asemanatoare este si Terina cu vita, pui si caise.
Ingrediente:
750 g- 800 g carne vita, tocata,
1 ceapa mica, tocata,
1/4 cana fulgi fini de ovaz,
2 linguri faina,
1 cana pesmet,
1 lingurita si jumatate de sare,
1 lingura zahar,
1 ou,
1/2 cana suc de rosii (sau 1/4 cana sos de rosii si 1/4 cana apa, conform cu Substituenti pentru ingrediente),
1/2 cana apa,
1 lingura sos Barbecue,
1 lingurita sare picanta afumata (in original se foloseste 1/8 lingurita liquid smoke),
1 lingura vin alb.
Sos:
1/4 cana sos de rosii,
3 linguri zahar brun,
2 linguri mustar,
1 lingurita vin alb,
un praf de sare afumata (in original, 2 picaturi liquid smoke).
Mod de preparare: se amesteca toate ingredientele: carnea, ceapa tocata, ovazul, faina, pesmetul, sarea, zaharul, sucul de rosii, apa, sosul Barbecue, sarea afumata, vinul si oul. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa (22,5 cm/12,5 cm), se preseaza bine cu mana, astfel incat sa se umple tot spatiul. Se prepara sosul si se toarna peste carne. Daca nu doriti sos, puteti inlocui cu putin suc de rosii care se toarna cu lingura peste carne, in tava. Se coace la foc potrivit timp de aproximativ o ora. Se feliaza si se consuma alaturi de diferite garnituri (cartofi, legume). Se poate reincalzi la cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Arata minunat cu glazura aceea!
RăspundețiȘtergereMultam fain, Mihaela!
ȘtergereSunt iubitor de carne, iar preparatul tau arata foarte bine! :)
RăspundețiȘtergereSi, chiar daca am ajuns un pic mai tarziu, iti spun si „La cat mai multi ani fericiti si deliciosi!”
Multumesc de vizita si de urare!
ȘtergereFoarte frumoasa prezentarea!!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte interesanta!
RăspundețiȘtergereMultumesc de comentarii, Haplea si Irina!
RăspundețiȘtergere