Ingrediente: 125 g unt sau margarina, moale,
50 g zahar,
1 ou,
300 - 400 g faina,
2 lingurite praf de copt,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita esenta vanilie,
1 lingura smantana,
2 linguri lapte.
Glazura: 1 albus de ou, batut usor,
200 g zahar pudra,
putina zeama de lamaie,
optional, 1 picatura colorant alimentar galben,
bombonele de ciocolata, pt. ornat.
Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, 300 g faina (amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea) si vanilia. Se adauga smantana si laptele si restul de faina pana la 400 g. Se lasa putin la rece (nu prea mult, sa nu se intareasca prea tare), apoi se intinde foaie de 0,5 cm grosime si se taie in diferite forme.Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc potrivit, 10-15 min. Se lasa sa se raceasca si apoi se dau cu glazura si se orneaza cu bombonele de ciocolata.
Pt. glazura se bate usor albusul, se adauga zaharul pudra (trecut prin sita) si putina zeama de lamaie. Se toarna mai mult de jumatate intr-o punga intepata intr-un colt si se orneaza biscuitii. In restul de glazura se pune o picatura de colorant alimentar, galben, se amesteca bine si se procedeaza la fel, ornand biscuitii dupa placere. Se lasa sa se intareasca glazura. Biscuitii se pastreaza in cutii bine inchise, sa se fragezeasca.
Pofta buna!
Sunt foarte eleganti asa glazurati.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mihaela! M-am jucat si eu un pic! Buni pt. copii si nu numai...
ȘtergereFoarte draguti.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Cristina! Chiar am vrut sa iasa draguti, asa ca pt. o petrecere la Emily.
ȘtergereCred ca sunt si foarte practici!mereu la indemana si in orice moment al zilei!Sigur am sa-i incerc!
RăspundețiȘtergereO sa fie "floare la ureche" pt. tine, Gina, la maiestria ta in ale bucatariei!
RăspundețiȘtergereCe frumusei suuunt. foarte dragalasi.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Fab!
RăspundețiȘtergere