Ingrediente pt. 5 foi: 3 cani faina,
1/3 cana ulei,
2/3 cana apa fierbinte,
1/2 lingurita sare,
1/8 lingurita praf de copt.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Umplutura: branza topita,
sunca,
cascaval,
masline taiate,
frunze de salata sau spanac.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si praful de copt, se adauga uleiul si apa fierbinte. Se framanta putin, apoi se imparte compozitia in 5 parti si se intind 5 foi subtiri. Se coc pe aragaz, in tigaie de teflon (eventual unsa usor), cate putin pe ambele parti, ca si clatitele. Se pun pe o farfurie si se acopera, sa nu se usuce. Se ung cu branza topita, se umplu cu frunze de salata( sau spanac), cascaval si sunca, taiate felii subtiri si bucatele de masline. Se ruleaza strans si se acopera cu folie alimentara, pana la servire. Se taie felii si se servesc ca aperitive, alaturi de rosii, etc.
O alta umplutura poate fi: carne de pui fiarta, taiata bucatele, castravete acru, taiat bucatele si maioneza, toate amestecate.
Da, foarte buna aceasta reteta! Varianta mea e cu foi de clatita, salata verde, sunca presata, crema de branza! O fac foarte des! Am sa incerc si varianta ta!Mi se par interesante si celelalte umpluturi!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Gina!
RăspundețiȘtergere