vineri, 17 august 2018

Paste Cannelloni umpute cu carne

Sunt paste tub, umplute cu un amestec de carne tocată, ceapă călită și roșii, peste care se toarnă un sos din unt, lapte, făină, brânză mozzarella și parmezan. Foarte bune și sățioase, însă necesită un timp de coacere de aproximativ 45 de minute.

vineri, 22 iunie 2018

Biscuiți Spirală

Sunt niște biscuiți fragezi, fără praf de copt sau bicarbonat, buni atât pentru cei mici, lângă o cană cu lapte, cât și pentru cei mari. Arată frumos și se prepară ușor și repede, folosind doar câteva ingrediente.

marți, 27 martie 2018

Prăjitura Carpați

Este o prăjitură din 6 foi, cremă caramel și glazură de ciocolată. Necesită un pic de efort, dar merită! Și fumoasă și gustoasă!


luni, 12 martie 2018

Prăjitura cu piersici și mandarine

Este o prăjitură ușoară și răcoroasă, cu blat pufos, strat cu gelatină, fructe și frișcă, cremă de vanilie şi glazură de ciocolată. Am pornit  de la prăjitura cu fructe și gelatină  la care am adăugat o cremă de vanilie. Foarte bună!

sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Somon cu lămâie si usturoi

File de somon fraged, în sos acrișor și aromat, cu lămâie și usturoi. Se prepară foarte ușor și rapid.
După rețeta Lemon Glazed Salmon.

luni, 13 noiembrie 2017

Dulceață de gutui

Este o dulceață bună, aromată și relativ ușor de preparat. Durează puțin până tăiați gutuile în cubulețe, dar apoi treaba merge repede.

luni, 3 iulie 2017

Tarta cu branza de vaci si cirese

Este o tartă cu foaie din biscuiți simpli, cu umplutură din brânză de vaci amestecată cu ouă, zahăr și vanilie, acoperită cu o budincă de cireșe proaspete. Se prepară foarte ușor, este răcoroasă și pe gustul întregii familii. Puteți folosi și fructe de pădure, vișine sau afine, în loc de cireșe.

marți, 31 mai 2016

Prăjitura cu căpșune și cremă de lămâie

Este o prăjitură ușoară și răcoroasă, cu blat pufos, jeleu de căpșune, frișcă și iaurt, și cremă de lămâie. Aromele de căpșune, vanilie și lămâie se potrivesc de minune!

miercuri, 30 martie 2016

Pui Kiev

Este un piept fraged și aromat de pui umplut cu unt, pătrunjel verde și usturoi, cu înveliș crocant din ou și pesmet. Foarte gustos și ușor de preparat!

luni, 29 februarie 2016

Beigli cu nucă și cacao

Sunt niște rulade fragede cu unt sau untură și foarte puțină drojdie, umplute cu multă nucă sau mac, specifice Europei Centrale și de Est, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște.

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Terină cu carne și caise

De sărbători am preparat din nou terina cu carne și caise, dar de data aceasta am dublat cantitățile și am adăugat carne de porc. Terina este un amestec de carne tocată de porc, vită și piept de pui, la care se adaugă pesmet, ouă, ceapă, pătrunjel verde și caise, și se acoperă cu felii de șuncă (bacon). Se coace la cuptor într-un vas dreptunghiular, termorezistent așezat într-un alt vas mai mare plin pe jumătate cu apă fierbinte. Se lasă să fiarbă astfel timp de aproximativ 2 ore. Este indicat să se prepare cu o zi înainte de servire deoarece se feliază mai ușor și are un gust mai bun.

marți, 22 decembrie 2015

Salata de pui cu măr și rodie

Iată o salată cu semințe de rodie, țelină Apio, măr, ananas, carne de pui și arahide. Este hrănitoare, gustoasă, plină de vitamine și ușor de preparat.

luni, 30 noiembrie 2015

Cotlet de porc cu gutui


După ce am încercat merele, portocalele, afinele și prunele uscate, m-am gîndit la o nouă garnitură pentru friptura de porc, anume: gutuile. Cu gustul lor dulce acrișor și aroma inconfundabilă care rămâne chiar și după fierbere, gutuile dau savoare mâncării. Pasate sau tăiate felii și înăbușite într-un sos caramel cu unt, aceste fructe se potrivesc de minune cu cotletul fraged de porc. V-am stârnit curiozitatea? Încercați!

vineri, 30 octombrie 2015

Aperitiv cu chifteluțe, ceapă și maioneză

Iată un aperitiv gustos, dulce-acrișor, pentru prepararea căruia aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Ceapa se fierbe timp de 4 - 5 minute în apă cu oțet, sare, zahăr, boabe de piper și foi de dafin, apoi se amestecă cu puțină maioneză și chifteluțe prăjite.

vineri, 23 octombrie 2015

Pui umplut cu țelină Apio

Pui fraged și aromat, cu umplutură clasică de țelină Apio, ceapă, pesmet, supă de pui, ouă și condimente.
Puteți folosi aceeași umplutură și pentru curcan, mărind ușor cantitățile de ingrediente și timpul de coacere.

marți, 29 septembrie 2015

Brookies

 
Ce înseamnă brookies? Și eu am fost curioasă să aflu. Nu sunt altceva decât tradiționalele chocolate chip cookies în care se adaugă puțină cacao. M-am inspirat de aici, dar am folosit rețeta mea de cookies.

miercuri, 23 septembrie 2015

Tartă cu brânză și legume

Inspirându-mă din rețeta de tartă cu peste și legume, am preparat această tartă cu cașcaval afumat, ouă, smântână, ardei gras și ceapă. Se poate consuma și caldă și rece, este bună și ușor de preparat.

miercuri, 19 august 2015

Prajitura cu cirese si crema de branza

Este o prăjitură cu blat pufos de cacao, strat de brânză proaspătă de vaci amestecată cu frișcă, iaurt și gelatină, acoperită cu o budincă de cireșe proaspete. Pentru mai multă savoare și  un aspect mai plăcut, am "aruncat" câteva cireșe în stratul de brânză. Am ales să fierb cireșele câteva minute, cu puțin zahăr, pentru ca prăjitura să poată fi păstrată două, trei zile, fără să se altereze.

marți, 21 iulie 2015

Tort cu jeleu de vișine și ciocolată

Este un tort cu blat pandișpan, jeleu de vișine, jeleu de ciocolată și cremă de vanilie, pe care l-am preparat anul trecut, de ziua Teodorei. Gustul acrișor și aromat al vișinelor s-a potrivit foarte bine cu gustul intens de ciocolată, blatul pufos și crema de vanilie.

marți, 14 iulie 2015

Tort Garfield cu nectarine și cremă de ciocolată

Este un tort cu blat pandișpan, strat cu frișcă, gelatină, iaurt de caise, nectarine și cremă delicioasă de ciocolată. L-am preparat cu mare drag de ziua Eliei, anul trecut.