luni, 3 iulie 2017

Tarta cu branza de vaci si cirese

Este o tartă cu foaie din biscuiți simpli, cu umplutură din brânză de vaci amestecată cu ouă, zahăr și vanilie, acoperită cu o budincă de cireșe proaspete. Se prepară foarte ușor, este răcoroasă și pe gustul întregii familii. Puteți folosi și fructe de pădure, vișine sau afine, în loc de cireșe.

Ingrediente foaie (pt. o tartă mare):
300 g biscuiți simpli (cu continut scăzut de zahăr),
200 g unt,
5 linguri zahăr.
Umplutura:
700 g brânză de vaci Pilos,
4 ouă,
180 g zahăr,
1 linguriță esență de vanilie.
Budinca de cireșe:
600 g cireșe,
4 linguri zahăr,
125 ml cană apă,
3 linguri amidon dizolvat în 70 ml apă,
2 picături esență migdale.
  Pentru o tartă mai mică (23 cm diametrul) vedeți rețeta de tartă cu afine.
Mod de preparare:
  Se zdrobesc biscuiții , se amestecă cu untul topit și zahărul. Se pun într-o tavă cu diametrul de 26 cm, cu fund detașabil, acoperită cu hârtie de copt și unsă. Se presează și se nivelează cu o lingură.
   Pentru umplutură, se bat ouăle cu zahărul, se toarnă peste brânză, se adaugă esența de vanilie și se amestecă toate până se omogenizează. Se pune umplutura în tavă, peste stratul de biscuiți. Se bagă tava la cuptor la foc mediu (180 grd.Celsius), timp de aproximativ 40 minute, până se întărește puțin umplutura, așa încât să nu se lipească de deget când este atinsă. Se lasă să se răcească, apoi se desprinde ușor de margini, folosind un cuțit cu lamă subțire. Se desface inelul tăvii, se scoate tarta și se pune pe un platou.
   Pentru budinca de cireșe se pun cireșele fără sâmburi într-o crăticioară, se adaugă apa și zahărul, se fierb puțin pe foc până se dizolvă zahărul. Se adaugă amidonul dizolvat într-un sfert de cană de apă, se lasă să dea în clocot, amestecând mereu, până se îngroașă ca o budincă. Se ia de pe foc și se toarnă călduță peste umplutura de brânză. Se pune tarta la frigider, să se întărească.
  Deodată, de undeva, o mână se apropie și...
tarta începe să dispară!!!
  Cin' să fie, cin' să fie?
   Da, ea e. Teodora!!!😋
   Dacă v-a plăcut rețeta, încercați-o și voi! Spor la treabă și poftă bună!








Un comentariu: