File de somon fraged, în sos acrișor și aromat, cu lămâie și usturoi. Se prepară foarte ușor și rapid.
După rețeta Lemon Glazed Salmon.
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline,
3 buc. file de somon de aprox. 250 g fiecare,
sare, piper, după gust,
3 linguri de unt,
3 căței usturoi pisați,
zeama de la o jumătate de lămâie,
cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii,
1 lingură coajă rasă de lămîie,
1 cană supă de pui cu conținut scăzut de sare (sau 1 cană apă cu 1 cub concentrat de pui),
2 linguri pătrunjel verde, tocat.
Mod de preparare:
1. Bucățile de somon se sterg cu hârtie absorbantă și se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie antiaderentă se pune uleiul de măsline, se încălzește la foc mediu. Se așază bucățile de somon în tigaie, cu pielea în sus și se prăjesc ușor timp de 5 - 6 minute. Se întorc pe partea cealaltă și se mai prăjesc încă 2 minute.( Atenție, nu întoarceți cu furculița, ci cu o spatulă pentru pește, să nu se rupă carnea!) Se scot bucățile de somon pe o farfurie.
2. Se topește untul în tigaie, se adaugă usturoiul pisat, zeama și coaja rasă de lămîie. Se dau într-un clocot, se adaugă feliile de lămîie și supa de pui. Se fierb la foc mic, timp de 3 - 5 minute.
3. Se pun bucățile de somon (cu pielea în jos) în sosul din tigaie, se fierb timp de 3 - 4 minute, se adaugă 2 linguri de unt și se amestecă ușor până se topește untul. Se stinge focul, se presară pătrunjelul tocat și se servește imediat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu