vineri, 24 mai 2013

Prajitura cu mango si crema de vanilie

Iata o prajitura usoara cu blat bun cu cacao, acoperit cu bucatele de mango si crema de vanilie. Crema se prepara destul de repede fiind cu unt si budinca de vanilie Dr.Oetker. Puteti inlocui compotul de mango cu orice alt compot doriti sau aveti la indemana. Blatul este cel de la Rulada cu visine, moale si pufos si va ajunge pentru a acoperi o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.



Ingrediente blat:
4 albusuri,
1/2 cana zahar,
4 galbenusuri,
1/3 cana zahar,
1 lingurita esenta de vanilie,
1/2 cana faina,
1/3 cana cacao,
1/4 lingurita praf de copt,
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/8 lingurita sare,
1/3 cana apa.
Am folosit masura americana 1 cup = 1 cana de 250 ml, vezi echivalenta in grame aici.
Crema:
1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker,
4 linguri zahar,
500 ml lapte,
125 g unt, moale,
3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie,
1 compot mic de mango.
Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului am procedat la fel ca la rulada cu visine, apoi am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 21 cm, acoperita cu folie de aluminiu unsa bine cu ulei. Se coace la foc moderat, timp de aproximativ 20  de minute. Se scoate blatul din tava tinand de folie si se rastoarna pe un prosop pudrat cu zahar pudra. Se desprinde usor folia de aluminiu, se intoarce blatul cu fata in sus si se lasa sa se raceasca complet. Dupa racire se taie in doua parti egale, pe orizontala.
Pentru crema se prepara intai budinca de vanilie urmand instructiunile de pe spatele plicului. Se amesteca continutul unui plic de budinca cu 4 linguri de zahar si putin lapte. Restul de lapte se pune la fiert; cand a inceput sa fiarba se ia de pe foc si se adauga budinca. Se mai da intr-un clocot, se lasa sa se ingroase si se opreste focul. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se bate untul cu zaharul pudra, apoi se adauga cate o lingura din budinca racita peste unt. Se bate bine cu mixerul si se adauga restul de budinca, treptat, pana se incorporeaza toata.
Se taie mango in bucati mai mici, se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se acopera blatul cu bucati de mango, peste care se pune jumatate din crema de vanilie. Se asaza cel de al doilea blat peste crema si se insiropeaza cu restul de zeama de la compotul de mango. Deasupra se pune crema de vanilie ramasa.
 Se orneaza cu ciocolata, dupa dorinta.
Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Am sosit si eu la o portie. Ador deserturile cu mango!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am facut niciodata prajituri cu mango...sa-mi fie rusine! o trec pe lista, ca-mi place mango, totusi, si trebuie sa fac si eu...macar una ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca nu-mi explic cum de nu ai facut nici o prajitura cu mango, la cate bunataturi faci tu, Liana!

      Ștergere
  3. Dar eu pe unde bintuiam, cind ai postat bunaciune de prajitura ?! N-am mincat niciodata mango, dar sigur prajiturica ta e delicioasa. Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy, cred ca e tare delicioasa. Imi plac prajiturile cu mango desi fructul in sine nu ma prea incanta...nu stiu de ce :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Perfect pentru weekendul viitor!
    Am un mango cam crudicel,il mai invart pe la soare,sper sa se coaca!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca merge si mango proaspat la prajitura. Probabil este mai acrisor, dar mai poti adauga zahar in crema si sa insiropezi blaturile. Multam de vizita, Adina!

      Ștergere