luni, 6 februarie 2012

Snitel crocant cu sos de ciuperci

 Reteta din rev. "Australian food"

  Ingrediente snitel: 1kg fleica vitel,
                                     3 cepe,  taiate felii,
                                     60 ml dry sherry,
                                     80 ml brandy,
                                     1 cana faina,
                                     3 oua, batute usor,
                                     2 cani pesmet,
                                     1/2 cana branza parmesan, rasa,
                                     125 g unt                     
      Se poate folosi  pulpa de porc, in loc de vitel si ulei pt prajit in loc de unt.
Mod de preparare: Se taie carnea in felii de1 cm grosime si se pune intr-un vas. Se adauga ceapa taiata si coniacul. Se amesteca si se lasa  sa stea 3-4 ore (vasul acoperit, la frigider). Se scoate carnea, se sterge pe servetele, iar ceapa si coniacul se pastreaza pt. sosul de ciuperci. Se da carnea prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet amestecat cu parmesan ras. Se prajeste in unt, pe ambele parti, cateva minute (nu prea mult, sa nu se intareasca!). Se scot snitelele si se pun pe hartie absorbanta. Se acopera sa stea calde si se trece la prepararea sosului.



  Sos de ciuperci cu smantana
Ingrediente:  90 g unt,
                       750 g ciupercute, taiate pe jumatate,
                       1 lingura cu varf faina,
                       375 ml supa concentrata de vita,
                       1/2 cana smantana,
                       patrunjel verde, tocat.
 Mod de preparare:  se caleste ceapa in unt, pana se patrunde putin. Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa 2 min pe foc, dupa care se adauga supa concentrata ( in loc de supa puteti folosi 200ml lapte + o cana de apa + 2 cuburi Knorr de vita) si coniacul ramas. Se lasa putin sa se patrunda ciupercile, se adauga faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa se ingroase un pic, apoi se opreste focul. Se adauga smantana si, eventual, patrunjel tocat.

           Reteta nu contine sare, in afara de sarea din supa concentrata si cea din  branza parmesan. Eu am adaugat f. putina sare peste snitelele calde.
Se serveste impreuna cu o salata de fasole verde si usturoi, gasiti reteta aici
Pofta buuuna!

3 comentarii:

  1. Waw ! ce meniu delicios avem aici ! Imi place snitelul de vitel yumi, yumi, iar cu sosul de ciuperci...doamne ce bun e !
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos! Lia, hai si tu la concursul de cupcakes pt Valentine's day, cu briosele tale. Ai atatea retete bune! Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. When someone writes an post he/she keeps the thought of
    a user in his/her mind that how a user can be aware of it.
    Thus that's why this piece of writing is amazing. Thanks!

    Also visit my blog ... waist hip ratio

    RăspundețiȘtergere