Tocmai am primit o forma tub din silicon, in forma de trandafir si am vrut sa o incerc. M-am gandit ca blatul de pandispan cu stafide s-ar potrivi foarte bine in tava aceasta, asa ca n-am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba. Am preparat un blat pufos de chec, dar cu mai putin zahar si fara nuci si cacao. L-am turnat in forma de silicon unsa bine, si, ca sa finisez prajitura am turnat deasupra o glazura simpla cu unt, cacao si zahar pudra. Un deliciu!
joi, 14 martie 2013
marți, 12 martie 2013
Prajitura cu cacao si nuci
Luna aceasta Provocarea Dulce Romanie poposeste la Paula de la Enjoy Desert. Ea ne propune sa preparam un desert cu nuca si cacao, acestea fiind printre ingrdientele ei preferate. Cu aceasta ocazie am pregatit si eu aceasta prajitura cu blat din albusuri, acoperit cu un strat de galbenusuri batute cu zahar pudra, peste care se intinde o crema buna cu unt, cacao si rom, iar deasupra se presara, bineinteles, nuci prajite.
sâmbătă, 9 martie 2013
Bucati de peste in crusta de nuca si lamaie
Ce ziceti de un peste fraged, in invelis crocant de nuca macinata si coaja rasa de lamaie? Poate fi servit ca si gustare, alaturi de un sos cu maioneza si usturoi, sau ca fel principal de mancare, insotit de orez fiert. Se foloseste file de Pangasius taiat in bucati patrate sau dreptughiulare.
Dupa reteta Walnut and Lemon Crusted Fish Nuggets.
Dupa reteta Walnut and Lemon Crusted Fish Nuggets.
joi, 7 martie 2013
Carne de vitel cu ciuperci in sos de smantana
Dupa reteta Veal Paprika With Sour Cream din revista Australian Food.
vineri, 1 martie 2013
Prajitura galbena-aurie intr-un singur vas
Cum asa? Adica este o prajitura cu blat galben-auriu pentru prepararea careia se murdareste doar un singur vas. Si pe langa faptul ca ne scuteste de spalat, este si buna, ieftina si se prepara rapid. Blatul este din faina, margarina, lapte si doar 2 oua si este acoperit cu o glazura fina din crema de branza si lamaie. Un deliciu, mai ales servita langa o cana de cafea (mai slaba si neindulcita, cum imi place mie)!
Dupa reteta americana One Bowl Golden Yellow Cake.
miercuri, 27 februarie 2013
Ardei umpluti si un proiect frumos
Este un proiect frumos lansat de Viorel Irascu pe site-ul Plecat de acasa, care isi propune sa promoveze bucataria romaneasca si sa o aseze pe regiuni, cu scopul de a cunoaste mai bine zonele turistice din tara noastra si sub aspect culinar. M-am gandit ca este o buna ocazie sa ne reamintim mancarurile bune de la mama de acasa, cu care am crescut, care ne trezesc nostalgii si amintiri frumoase si mai mult de atat, sa incercam sa redescoperim bucataria traditionala cu varietatea ei larga de mancaruri. Sper sa starnesc ceva in voi, sa va determin sa cautati prin caietele ingalbenite de vreme, sau printre amintirile voastre, retete de mancaruri romanesti si sa va alaturati in numar cat mai mare la acest proiect. Ce ziceti, v-am convins?
Eu am sa incep cu o reteta foarte populara, care nu lipseste aproape din nici o casa de romani, anume: ardei umpluti cu carne si orez, asa cum se prepara in Muntenia. Reteta este cea pe care o stiu de-o viata (nu prea lunga, e adevarat) de la mama, de origine din partea de sud a tarii, mai precis jud.Dambovita.
Eu am sa incep cu o reteta foarte populara, care nu lipseste aproape din nici o casa de romani, anume: ardei umpluti cu carne si orez, asa cum se prepara in Muntenia. Reteta este cea pe care o stiu de-o viata (nu prea lunga, e adevarat) de la mama, de origine din partea de sud a tarii, mai precis jud.Dambovita.
marți, 26 februarie 2013
Pui condimentat, prajit si conopida cu sos alb
Astazi va propun ceva rapid si bun: carne de pui condimentata cu cayenne pepper, paprika, piper, data printr-un amestec de faina, sare cu telina si sare cu usturoi si prajita apoi in putin ulei, timp de 30 de minute, neacoperit (asta numai daca aveti timp sa stergeti aragazul, dupa aceea, plus zonele invecinate!!! Oricum nu strica un pic de miscare dupa asa o masa!).
Dupa reteta americana Spice Fried Chiken.
Langa carne servim o garnitura de conopida cu sos alb, cu sunca afumata.
Dupa reteta americana Spice Fried Chiken.
Langa carne servim o garnitura de conopida cu sos alb, cu sunca afumata.
duminică, 24 februarie 2013
Batoane cu crema de mango si cocos
Am cautat un desert cu mango si cocos cu care sa pot participa la Provocarea Dulce Romanie, gazduita de Johanna de la Pasiune si Culoare. M-am oprit asupra acestei retete de batoane cu crusta simpla din fulgi de cocos, faina si unt peste care se toarna o crema din galbenusuri, lapte condensat si pulpa de fruct si se acopera apoi cu frisca batuta cu putin zahar si 2 linguri lapte de cocos. Pentru un gust cat mai aproape de original este de preferat sa folositi fructe proaspete de mango si lapte condensat din comert.
Dupa reteta Creamy Mango Coconut Bars.
Dupa reteta Creamy Mango Coconut Bars.
vineri, 22 februarie 2013
Oua cu branza la cuptor
Iata ce puteti prepara cu cateva oua fierte si putina branza rasa. Taiati ouale felii, asezati-le intr-o caserola unsa, turnati peste ele un sos alb, cu lapte, branza rasa, putina faina si putin praz calit in 2 linguri de unt. Acoperiti apoi totul cu pesmet amestecat cu unt topit. Puneti caserola la cuptor, la foc mediu, si in 20 de minute masa este gata! Simplu, dar bun!
Dupa reteta Eggs with Cheese din cartea M.Country-Style Recipes.
Dupa reteta Eggs with Cheese din cartea M.Country-Style Recipes.
marți, 19 februarie 2013
Pui si paste in stil italian
Este o mancare cu carne de pui, paste spirale (fusilli), ceapa, morcov, mazare, toate cuprinse intr-un sos bun din rosii si supa de pui, cu aroma de cimbru si oregano. In reteta originala carnea de pui condimentata, impreuna cu ceapa, morcovii, supa de pui si rosiile erau fierte lent in oala acoperita, timp de cateva ore, iar in ultimele15 - 20 de minute se adaugau pastele nefierte si mazarea congelata. Se fierbeau in continuare in oala acoperita pana cand pastele erau patrunse. Eu am schimbat putin reteta, reducand timpul de fierbere, dar pastrand ingredientele de baza.
Dupa reteta Slow Cooked Italian Chicken.
Dupa reteta Slow Cooked Italian Chicken.
sâmbătă, 16 februarie 2013
Cotlet de porc cu sos aromat de afine
Si pentru ca luna aceasta Johanna de la Pasiune si Culoare ne invita sa gatim ceva din bucataria internationala, in cadrul "Provocarii Dulce Romanie", o sa particip si eu cu aceasta reteta.
Dupa reteta Pork Chops with Savory Blueberry Sauce.
joi, 14 februarie 2013
Tort "Valentine" cu visine si crema de frisca
Iata o reteta pe care am incercat-o cu ceva vreme in urma, dar nu am apucat sa o postez pana acum.
Este un tort cu aroma de vanilie si migdale, cu blat de cacao, crema de frisca, vanilie si cacao si budinca de visine Blatul se poate coace in tavi in forma de inima, sau in tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm.
Dupa reteta Chocolate Cherry Valentine Cake Torte din cartea M.Country-Style Recipes.miercuri, 13 februarie 2013
Biscuiti cu marshmallow si ciocolata
Si pentru ca tot este concurs la Isabela, cu specific "Valentine's day" am sa particip si eu cu aceasta reteta.
luni, 11 februarie 2013
Tort cu jeleu de capșune si ciocolată albă

vineri, 8 februarie 2013
Muschi de porc cu sos de lamaie si usturoi
Iata o alta combinatie foarte buna, si anume: carne de porc inabusita in putin ulei de masline, alaturi de un sos acrisor si aromat, cu zeama si coaja de lamaie, vin alb si usturoi, peste care se presara rozmarin, salvie sau patrunjel. Carnea se serveste alaturi de taietei din grau integral, sau orez brun cu aroma de iasomie, care sa absoarba tot sosul delicios de lamaie. ("Brown Jasmine Rice"- orez brun cu bob lung, care nu se lipeste si degaja o aroma delicata, naturala, in timpul fierberii; originar din Tailanda)
De asemenea, puteti adauga ca garnitura buchetele fierte de broccoli sau spanac fiert, sau mazare congelata, fiarta 5 minute, scursa de apa si amestecata cu o lingura de unt.
Dupa reteta Sauteed Pork Tenderloin Medallions with Lemon-Garlic Sauce.
De asemenea, puteti adauga ca garnitura buchetele fierte de broccoli sau spanac fiert, sau mazare congelata, fiarta 5 minute, scursa de apa si amestecata cu o lingura de unt.
Dupa reteta Sauteed Pork Tenderloin Medallions with Lemon-Garlic Sauce.
luni, 4 februarie 2013
Biscuiti cu umplutura de prune, stafide sau curmale.
Ce m-a atras la acesti biscuiti a fost umplutura buna si variata de fructe. Puteti folosi curmale, stafide, prune uscate, chiar si ananas zdrobit amestecat cu cateva bucatele de cirese confiate. Umplutura se prepara pe foc, din apa, zahar, fructele taiate in bucati mici si putina faina (sau amidon in caz ca alegeti ananasul). Din aluatul de biscuiti se intinde foaie de 0.5 cm grosime, se taie in diferite forme care se suprapun doua cate doua, dar nu inainte de a pune umplutura de fructe intre ele; se pun apoi la cuptor pentru 10-12 minute. Ies in jur de 65 de biscuiti umpluti, fragezi si buni. Pot fi pastrati mai multe zile in cutii inchise.
Dupa reteta Date or Raisin-Filled Cookies din cartea M.Country-Style Recipes.
Dupa reteta Date or Raisin-Filled Cookies din cartea M.Country-Style Recipes.
miercuri, 30 ianuarie 2013
Tortilla cu peste si sos tartar
Iata un alt mod de a servi pestele si anume: "ascuns" intre niste foi Tortilla unse cu un sos tartar bun, invelit in foi de salata si acoperit cu felii subtiri de rosii. Foarte bun si rapid! In reteta originala se foloseste peste Tilapia, un peste de apa dulce, cu carne slaba si gust dulceag. Eu am inlocuit cu file de cod. Sosul tartar este cu maioneza, mustar, suc de calamansi ( un fruct din familia citricelor, de origine din Filipine, arata ca o lamaie verde si poate fi inlocuit foarte bine cu lamaia), putin zahar si o lingura de pasta de tomate. Daca nu aveti foi Tortilla cumparate, le puteti prepara foarte usor, gasiti reteta mea aici.
M-am inspirat din reteta Fish'n Tacos - Yummy Recipes.
M-am inspirat din reteta Fish'n Tacos - Yummy Recipes.
sâmbătă, 26 ianuarie 2013
Muschi de porc cu sos Diablo
Iata o alta modalitate de a consuma muschiul de porc, rumenit in putin ulei pentru 3 - 4 minute, coborat apoi la cuptor pentru 25 - 30 minute, taiat felii si servit cu un sos un pic iute, cu mustar, hrean si cayenne pepper (condiment amestec cu ardei iute) la care se adauga smantana. Ceea ce da savoare acestui sos este untul rece care se adauga la sfarsit in sosul fierbinte si se lasa sa se topeasca incet. Un deliciu iute! Probabil de aici ii vine si denumirea...Diablo!
Dupa reteta Pork Tenderloin Diablo.
Batoane cu unt de arahide si ovaz
Iata ce desert bun puteti face dintr-un singur ou, o cana cu fulgi fini de ovaz si putin unt de arahide. Am gasit reteta in cartea M. Country-Style Recipes, cu denumirea Peanut Butter Bars si mi-am imaginat-o un pic diferita fata de ceea ce a iesit. In viziunea mea, ciocolata si glazura cu unt de arahide trebuiau sa se intrepatrunda frumos, asa incat sa se vada doua culori in glazura, insa nu s-a intamplat asa. Glazura a fost cam greu de intins, asa ca am nivelat-o uniform pe toata suprafata blatului si deasupra am aruncat cateva bucati de arahide. Oricum, prajitura are gust bun!
marți, 22 ianuarie 2013
Rulada cu crema de cafea si frisca
Abonați-vă la:
Postări (Atom)