Cum asa? Adica este o prajitura cu blat galben-auriu pentru prepararea careia se murdareste doar un singur vas. Si pe langa faptul ca ne scuteste de spalat, este si buna, ieftina si se prepara rapid. Blatul este din faina, margarina, lapte si doar 2 oua si este acoperit cu o glazura fina din crema de branza si lamaie. Un deliciu, mai ales servita langa o cana de cafea (mai slaba si neindulcita, cum imi place mie)!
Dupa reteta americana One Bowl Golden Yellow Cake.
Ingrediente blat:
2 si 1/2 cani faina,
1 si 1/2 cana zahar,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita sare,
125 g margarina (1/2 c),
1 lingurita esenta vanilie (eu am folosit 1/8 lingurita pudra de vanilie Bourbon),
2/3 cana lapte,
2 oua,
1/3 cana lapte.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare blat:
Se amesteca intr-un vas faina, zaharul si praful de copt. Se adauga margarina, vanilia si 2/3 cana lapte. Se bate cu mixerul la viteza medie, timp de 2minute. Se adauga ouale si inca 1/3 cana lapte. Se bate compozitia cu mixerul mai mult de 2 minute. Se toarna compozitia intr-o tava de 32 cm / 22 cm, unsa si tapetata cu faina ( sau acoperita cu hartie de copt) si se coace la foc potrivit aproximativ 25 minute, sau pana se rumeneste usor. Se lasa sa se raceasca.
Glazura din crema de branza:
3 linguri crema de branza (eu am folosit crema de branza cu smantana Almette),
2 lingurite zeama de lamaie,
2 cani zahar pudra,
1 lingura coaja rasa de lamaie,
optional, fulgi fini de migdale, rumeniti usor.
Pentru glazura se amesteca crema de branza cu zaharul pudra, se adauga coaja si zeama de lamaie. Se intinde peste blatul rece. Se pune la rece.
Delicioasa prajitura!O primavara minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Haplea! La fel iti doresc si eu!
ȘtergereSuper rețetă, Gabriela!
RăspundețiȘtergereSimpla si buna. Multumesc, Alina!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!!!si usor de facut!!pupp!
RăspundețiȘtergereGrozava! Imi place.
RăspundețiȘtergereTare bun!
RăspundețiȘtergereMirela, Alina, Fancy Cake, va multumesc pentru comentarii!
Ștergeredaca murdaresc doar un singur vas, atunci clar e o reteta pe gustul meu caci nu trebuie sa spal multe vase!!:P
RăspundețiȘtergereBun venit, Stefy! De fapt se murdaresc 2 vase, unul cu blatul si al doilea cu glazura. Oricum sunt putine si treaba merge repede.
ȘtergereGrozav de bine arata !
RăspundețiȘtergereTrebuie sa o incerc si eu......cat de curind.
Te tzuc cu mare drag !
Multumesc, Sidy, sunt onorata!
ȘtergereHai ca m-ai facut curioasa....dar, blatul e facut intr-un vas si crema intr-alt vas...nu-s doua?
RăspundețiȘtergereOricum, e simpla si usoara si tare aromata! puup
Ai dreptate, Liana, trebuia sa scriu ca blatul se prepara intr-un singur vas. Eu doar am tradus denumirea din engleza.
Ștergere