Dupa reteta "Flavorful sausage balls" din revista "Country Woman"
Nu mai aveti suficient timp sa pregatiti carnea pentru pranz? Nu intrati in panica. Preparati aceste chiftelute galzurate cu gust dulce-acrisor, care sunt gata in mai putin de 1 ora. Le puteti servi alaturi de orez fiert, paste, cartofi sau legume la gratar: zucchini(dovlecel), ardei gras, ciupercute etc. Pot fi servite si ca aperitive.
luni, 14 mai 2012
duminică, 13 mai 2012
joi, 10 mai 2012
Frunze de ciocolata
Ornamente delicioase, de efect si foarte usor de realizat. Aveti nevoie de 100 g ciocolata alba (sau cu cacao, dupa preferinta) si frunze de iedera.
Mod de preparare: Se spala cateva frunzulite de iedera si se sterg usor, de apa, cu un servetel. Se taie ciocolata in bucati mici si se topeste pe baie de abur. Atentie sa nu o incalziti prea tare si sa nu sara vreo picatura de apa in ciocolata! Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa doar putin sa se raceasca, dupa care se intinde ciocolata pe spatele frunzelor (int-un strat mai grosut), cu ajutorul unei pensule subtiri. Se pun frunzele pe o farfurie (cu partea unsa in sus) si se baga la frigider pana se intareste ciocolata. Daca le lasati peste noapte, e cel mai bine. Dupa ce s-a intarit ciocolata, se desprind usor frunzele de ciocolata, cu grija, sa nu se rupa. Ornamentele se pot pastra la frigider, multa vreme, intr-o cutie inchisa.
miercuri, 2 mai 2012
Rulada cu nuca
Rev. Country Woman
Este o rulada foarte gustoasa, pentru prepararea careia nu se foloseste nici faina, nici praf de copt, ci doar oua, zahar pudra si nuca macinata.
Este o rulada foarte gustoasa, pentru prepararea careia nu se foloseste nici faina, nici praf de copt, ci doar oua, zahar pudra si nuca macinata.
joi, 26 aprilie 2012
White Chili
Rev. "Country Woman"
Un alt fel de mancare de fasole, cu carne de pui, busuioc, corinandru, boia de ardei si cuisoare. Se consuma cu rosii si Tortilla chips.
duminică, 22 aprilie 2012
Fursecuri cu nuca
Din retetele mamei
Iata o reteta usoara de fursecuri fragede si aromate cu nuci si zahar pudra.
Ingrediente:
200 g unt sau margarina,
150g zahar,
2 oua,
300 g faina,
1 lingurita praf de copt,
esenta de vanilie (eu am pus de migdale),
1 farfurie adanca cu nuca macinata,
zahar pudra cu aroma de vanilie.
Iata o reteta usoara de fursecuri fragede si aromate cu nuci si zahar pudra.
Ingrediente:
200 g unt sau margarina,
150g zahar,
2 oua,
300 g faina,
1 lingurita praf de copt,
esenta de vanilie (eu am pus de migdale),
1 farfurie adanca cu nuca macinata,
zahar pudra cu aroma de vanilie.
vineri, 20 aprilie 2012
Budinca de paine cu afine si stafide
Aveti paine veche de o zi, sau doua si nu stiti ce sa faceti cu ea? Iata o solutie: budinca de paine cu afine si stafide.
Am pornit de la reteta simpla, americana, " Bread pudding". Este un desert mai moale, ca si consistenta, nu foarte aratos, dar gustos, de consumat in familie.
Am pornit de la reteta simpla, americana, " Bread pudding". Este un desert mai moale, ca si consistenta, nu foarte aratos, dar gustos, de consumat in familie.
marți, 17 aprilie 2012
Cozonac cu nuci, cacao si stafide
Cui nu-i place cozonacul? Preferatul meu este cel cu nuca, stafide si cacao. Am sa va prezint un cozonac ieftin , bun si usor de preparat.
duminică, 15 aprilie 2012
Oua umplute cu cascaval
Nu stiti cum sa mai pregatiti ouale? Iata o alta varianta: umplute cu cascaval si smantana. Bune, bune!
miercuri, 11 aprilie 2012
Tort la metru
Este o combinatie de checuri lipite intre ele cu o crema si acoperite cu o glazura de ciocolata.
M-am inspirat de pe blogul Alinei: http://sotiefericita.blogspot.com/2011/07/chec-la-metru.html si iata ce a iesit. Un fel de tort, bun si foarte lung (63 cm), cat sa ajunga pt. toti musafirii si sa mai ramana si pentru a doua zi!
M-am inspirat de pe blogul Alinei: http://sotiefericita.blogspot.com/2011/07/chec-la-metru.html si iata ce a iesit. Un fel de tort, bun si foarte lung (63 cm), cat sa ajunga pt. toti musafirii si sa mai ramana si pentru a doua zi!
marți, 10 aprilie 2012
Tortillas cu branza si sunca

Ingrediente pt. 5 foi: 3 cani faina,
1/3 cana ulei,
2/3 cana apa fierbinte,
1/2 lingurita sare,
1/8 lingurita praf de copt.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Umplutura: branza topita,
sunca,
cascaval,
masline taiate,
frunze de salata sau spanac.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si praful de copt, se adauga uleiul si apa fierbinte. Se framanta putin, apoi se imparte compozitia in 5 parti si se intind 5 foi subtiri. Se coc pe aragaz, in tigaie de teflon (eventual unsa usor), cate putin pe ambele parti, ca si clatitele. Se pun pe o farfurie si se acopera, sa nu se usuce. Se ung cu branza topita, se umplu cu frunze de salata( sau spanac), cascaval si sunca, taiate felii subtiri si bucatele de masline. Se ruleaza strans si se acopera cu folie alimentara, pana la servire. Se taie felii si se servesc ca aperitive, alaturi de rosii, etc.
O alta umplutura poate fi: carne de pui fiarta, taiata bucatele, castravete acru, taiat bucatele si maioneza, toate amestecate.
sâmbătă, 7 aprilie 2012
Sos Teriyaki
Este un sos folosit in bucataria japoneza pentru marinarea carnii de peste, care urmeaza sa fie pusa pe gratar, avand la baza sos de soia, mirin sau sake si miere. Se poate adauga si ghimbir, iar produsul final se garniseste cu ceapa verde. In vest se foloseste atat in forma originala, cat si in combinatie cu usturoiul, pentru carnea de pui, porc, miel si vita, dar si pt. carnea din hamburgeri si chiftele.Poate fi servit si cald si rece, adaugat la sfarsit peste carnea gata preparata la gratar. Are deci multe intrebuintari si un gust buuun! Eu va prezint o varianta americana - Teriyaki sauce.
joi, 5 aprilie 2012
Biscuiti cu glazura
Am aflat de un Tea party ce se tine pe un "taram de poveste", la Emily:www.emilyscupcakes.ro si n-am rezistat sa nu iau si eu parte la un asa eveniment. Ca sa nu merg cu mana goala, am pregatit si eu ceva bun si vesel. Am pornit de la o reteta mai veche "Granny's sugar cookies", la care am adaugat o lingura de smantana si doua linguri de lapte.
Lemon squares
Am pregatit aceste prajiturele dulci-acrisoare pentru Yellow Tea party la Emily.
Dupa reteta americana Lemon Squares, adica patrate cu lamaie, cu blat usor crocant acoperit cu o bezea acrisoara cu coaja si zeama de lamaie si pudrate cu zahar pudra. Reteta este pentru o tava mica, patrata, cu latura de 18 cm. Un blat asemanator este si cel de la Batoane cu nuci si scortisoara.
luni, 2 aprilie 2012
Prajitura cu cocktail de fructe
Dupa reteta americana Fruit Cocktail Cake.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)