duminică, 22 aprilie 2012

Fursecuri cu nuca

Din retetele mamei 
Iata o reteta usoara de fursecuri fragede si aromate cu nuci si zahar pudra.
Ingrediente:
200 g unt sau margarina,
150g zahar,
2 oua,
300 g faina,
1 lingurita praf de copt,
esenta de vanilie (eu am pus de migdale),
1 farfurie adanca cu nuca macinata,
zahar pudra cu aroma de vanilie.

Mod de preparare:  Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile (se pastreaza albusurile), esenta, faina si praful de copt. Se amesteca toate pana se leaga compozitia. Se formeaza bilute in palma, se dau prin albusurile batute usor, apoi se trec prin nuca macinata si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit, timp de 25 min, sau pana se rumenesc usor. Se  scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra. Ies aprox. 47 buc. Se pastreaza in cutii inchise.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu