joi, 10 mai 2012

Frunze de ciocolata


Ornamente delicioase, de efect si foarte usor de realizat. Aveti nevoie de 100 g ciocolata alba (sau cu cacao, dupa preferinta) si frunze de iedera.
Mod de preparare: Se spala cateva frunzulite de iedera si se sterg usor, de apa, cu un servetel. Se taie ciocolata in bucati mici si se topeste pe baie de abur. Atentie sa nu o incalziti prea tare si sa nu sara vreo picatura de apa in ciocolata! Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa doar putin sa se raceasca, dupa care se intinde ciocolata pe spatele frunzelor (int-un strat mai grosut), cu ajutorul unei pensule subtiri. Se pun frunzele pe o farfurie (cu partea unsa in sus) si se baga la frigider pana se intareste ciocolata. Daca le lasati peste noapte, e cel mai bine. Dupa ce s-a intarit ciocolata, se desprind usor frunzele de ciocolata, cu grija, sa nu se rupa. Ornamentele se pot pastra la frigider, multa vreme, intr-o cutie inchisa.

3 comentarii:

  1. Sunt frumoase,dar migaloase.Eu am facut cu frunze de visin,salcie etc.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de comentariu, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  3. O ideea exceptionala, arata minunat pe tort...si consider ca are si un gust bun :)

    RăspundețiȘtergere