joi, 5 aprilie 2012

Lemon squares


 Am pregatit aceste prajiturele dulci-acrisoare pentru Yellow Tea party la Emily.
Dupa reteta americana Lemon Squares, adica patrate cu lamaie, cu blat usor crocant acoperit cu o bezea acrisoara cu coaja si zeama de lamaie si pudrate cu zahar pudra. Reteta este pentru o tava mica, patrata, cu latura de 18 cm. Un blat asemanator este si cel de la Batoane cu nuci si scortisoara.
 Ingrediente blat: 1cana faina,
                                 125 g unt sau margarina, moale,
                                 1/4 cana zahar pudra.
    Bezea: 1 cana zahar,
                  2 lingurite coaja de lamaie,
                  2 linguri zeama de lamaie,
                  1/2 lingurita praf de copt,
                  1/4 lingurita sare,
                  2 oua mari.
    Zahar pudra pt. ornat.
    Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul pudra si margarina. Se amesteca cu furculita, pana cand compozitia se leaga. Se imbraca o tava mica, patrata, cu latura de 18 cm, cu hartie de copt (eu am folosit una dreptunghiulara de30/20). Se intinde blatul in tava, cu mana. Se coace la foc potrivit, timp de 20 min. 
  Intre timp, se prepara bezeaua, astfel: se bat ouale cu zaharul, la viteza mare, timp de 3 min, se adauga praful de copt, sarea, zeama si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se toarna peste blatul fierbinte. Se pune din nou la cuptor, timp de 25- 30 min, pana se intareste putin bezeaua. Se lasa sa se raceasca. Dupa racire, se presara zahar pudra pe deasupra si se taie in patrate ( umeziti putin cutitul, sa nu se lipeasca de bezea).
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu