luni, 18 iunie 2012

Fasole verde "Supreme"

Este o mancare gustoasa de fasole verde intr-un sos alb cu smantana si branza, care poate fi servita ca fel principal, dar si ca garnitura. Si, unde mai pui ca, ma pot inscrie cu ea si la parada  Dulce Romanie, care se tine pe "taramul legumelor", la Addie's Veggies, pentru preparatul vegetarian ( mai bine spus  ovo-lacto-vegetarian). Din nou simplu si din nou bun!

Ingrediente:
1 ceapa medie, tocata marunt,
1 jumatate ardei gras verde, taiat bucatele,
2 linguri de unt sau margarina,
2 linguri faina,
1 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1cana smantana,
500 g fasole verde congelata,
1 cana branza cheddar, rasa (eu am folosit ce am avut, adica cascaval mozzarella).
Mod de preparare: Se caleste ceapa in unt, se adauga faina, sarea si piperul si se amesteca. Se adauga smantana, se lasa sa se ingroase putin, apoi se ia de pe foc. Se adauga fasolea verde, fiarta inainte si scursa de apa (daca folositi fasole la conserva nu mai este nevoie sa o fierbeti). Se amesteca bine si se toarna intr-un vas termorezistent si deasupra se pune branza rasa. Se coace la foc potrivit, timp de 20-25 minute. Ies 4-6 portii.
Dupa reteta "Green Beans Supreme", din Mennonite Country-Style Recipes
 Pofta buna!

6 comentarii:

  1. O porti mare de fasolica din asta "nesimtita" nu se refuza niciodata !:)
    Si eu tot mozzarella as fi folosit ; sa se intinda muuuulti km .:))

    O saptamana usoara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Adina! Tie iti cam plac km multi, dupa cum vad eu, fie ei de mancare buna, sau de parcurs prin locuri frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu asta anul trecut si nea placut tare mult,,yamiiii,,,arata tare bine!!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios, ador combinatiile astea

    RăspundețiȘtergere