sâmbătă, 23 iunie 2012

Prajitura cu banane si cocos

Din nou o prajitura simpla si foarte buna, cu un blat gustos de banane, nuci, cocos si doar 2 oua, o crema de vanilie cu nuci si o glazura alba cu aroma de cocos, din albus, zahar pudra si  margarina. O combinatie perfecta de arome, numai buna de servit dimineata,  la o cafea! Dupa reteta Filled Banana Cake, din M. Country-Style Recipes.
Ingrediente blat:
200 g margarina,
1 si 1/2 cana zahar,
2 oua (separate albusurile de galbenusuri),
1/2 lingurita vanilie,
2 banane medii, zdrobite,
2 cani faina,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1/2 cana sana sau lapte acru,
1/2 cana nuci, bucatele,
1 cana cocos razuit.

 Crema:
1/2 cana zahar,
3 linguri faina,
1/8 lingurita sare,
1/2 cana lapte mai gras,
2 linguri unt,
1/2 cana nuci, bucatele,
1 lingurita vanilie.
Glazura:
1 albus, batut usor,
1/2 cana margarina moale,
1/2 lingurita extract de cocos,
1/2 lingurita vanilie,
2 cani zahar pudra.
 Folositi o cana de 250 ml pentru a masura ingredientele.
Mod de preparare: Bate margarina cu zaharul, adauga galbenusurile, vanilia si piureul de banane. Separat, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adauga-le la compozitia cu margarina, impreuna cu laptele acru, alternativ. Pune si nucile si la sfarsit adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Se toarna compozitia in 2 tavi rotunde cu diametrul de 22,5 cm(eu am avut tavi mai mici, de 20 cm, de aceea mi-a iesit blatul un pic cam inalt), unse si tapetate cu faina. Deasupra se presara nuca de cocos, razuita. Se coc la foc potrivit, timp de 35-40 min, se incearca cu scobitiarea. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 min, dupa care se scoate blatul si se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema, se amesteca faina cu zaharul, sarea si se pun peste lapte, se adauga untul si se pun la foc mic, sa se ingroase. Se adauga nucile si vanilia si se lasa sa se raceasca.
Pentru glazura, se bate albusul, se adauga zaharul si margarina moale, extractul de cocos si vanilia. Se amesteca bine.
 Asamblare: Se aseaza primul blat, rasturnat, cu partea cu cocos in jos. Se unge cu crema de vanilie, apoi se pune cel de al doilea blat, cu partea cu cocos in sus. Se imbraca pe lateral cu glazura alba. Nu se pune glazura pe partea de deasupra.
Pofta buuuna!





8 comentarii:

  1. Umbli cu cioara vopsita pe la mine ,dupa tort cu ciocolata si tu ai bunaciunea asta ? :)))

    Este grozav !:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e buna si nuca de cocos, da' ciocolata e ciocolata!!!Asa ca o sa vin iar pe la tine, Adina, daca mai faci ceva cu ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nuca de cocos, banane pfiu eu chiar nu te pot refuza yummy yummy!

    RăspundețiȘtergere