marți, 12 iunie 2012

Pui cu legume

Dupa reteta americana Chichen and Vegetable Stir-Fry (Low Cal.) din Mennonite Country-Style Recepies, este un sos gustos si cu putine calorii, care se serveste peste orez fiert. Se prepara in doar cateva minute.

Ingrediente:
4 cani bucatele carne pui (eu am folosit 1 piept de pui),
1 lingurita boia de ardei dulce,
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1/8 lingurita praf de usturoi,
1 ceapa mare, taiata bucatele,
1 ardei gras verde, taiat bucatele,
1/2 cana telina Apio (celery), bucatele,
1/2 cana  morcov, taiat feliute,
1/2 cana zeama in care a fiert puiul (sau 1 cub Knorr de pui, dizolvat in 1/2 cana apa),
2 rosii mari, taiate bucatele,
1 lingura amidon dizolvat in 1/4 cana apa,
3 linguri sos de soia.
 Se serveste peste orez fiert. Fierbeti 1si 1/2 cana pana la 2 cani de orez pentru 8 portii.
 Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se taie carnea cubulete, se pune la foc mic cu putin ulei (sau se frige intr-un vas special, fara ulei) si se adauga condimentele. Se lasa 4 pana la 6 minute. Se adauga ceapa, ardeiul, celery, morcovul si cubul Knorr dizolvat in 1/2 cana apa. Se acopera si se fierbe 1 min si jumatate, dupa care se adauga rosiile. Se mai lasa pe foc timp de 2-3 minute, apoi se adauga amidonul dizolvat in 1/4 cana apa. Se amesteca si se lasa putin sa se ingroase. Ies 8 portii.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. o mancarica perfecta, mai ales ca acum gasim din plin legume in piata, arata delicios....

    RăspundețiȘtergere