miercuri, 15 august 2012

Prajiturele cu banane, ovaz si ciocolata

Dupa reteta Banana Chocolate Chip Cookies, din M.Country - Style Recipes, adica prajiturele cu aroma de scortisoara si nucsoara, cu piure de  banane, ovaz, bucatele de ciocolata si nuci. Pastrate in cutii inchise isi pastreaza fragezimea si a doua zi (chiar si a treia zi, daca mai ramane ceva din ele pana atunci!).

Ingrediente:
1 si 1/2 cani faina,
1 cana zahar,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita sare,
3/4 lingurita scortisoara,
1/4 lingurita nucsoara,
3/4 pachet margarina de 250 g,
1 ou, batut usor,
1 cana piure de banane (2 banane medii),
1 si 3/4 cani fulgi foarte fini (zart) de ovaz,
3/4 cana bucatele de ciocolata (amaruie sau cu lapte),
1/2 cana nuci, bucati.
Mod de preparare: Se cerne faina si se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nucsoara. Se adauga margarina taiata, se amesteca cu o furculita pana se faramiteaza. Se adauga oul, piureul de banane si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga fulgii de ovaz, bucatelele de ciocolata si nucile. Se amesteca bine. Se pun gramajoare cu o lingurita pe o tava de copt, unsa, sau acoperita cu hartie de copt. Se pun la cuptor la foc potrivit, timp de 10-12 minute. Ies in jur de 60 de prajiturele.
Pofta buna!

Un comentariu: