duminică, 20 mai 2012

Gogosi cu glazura

Am pornit de la reteta americana "Light as a feather doughnuts", adica, gogosi usoare ca un fulg, date printr-o glazura alba, cu aroma de vanilie, la care eu am adaugat nuca de cocos. Sunt gustoase, foarte usor de preparat si numai bune de luat la o Tea Party, la Emily.

Ingrediente:
 3/4 cana lapte,
1/4 cana zahar,
1 lingurita sare,
70 g margarina,
1/4 cana apa calda,
1 lingura drojdie uscata,
1 ou, batut usor,
3 cani si un sfert de faina.
Glazura:
 2 cani zahar pudra(eventual,cu aroma de vanilie)
1/3 cana lapte,
1 lingurita esenta de vanilie.
Folositi o cana de 250 ml pt. a masura ingredientele.
Mod de preparare: Se pun laptele, zaharul, sarea si margarina intr-un vas, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si o lingura de faina si, peste ea, se toarna apa calda(atentie sa nu fie fierbinte!). Se lasa sa creasca 5 min. Se toarna amestecul cu lapte caldut intr-un vas mai mare si peste el se adauga drojdia. Se adauga 1 cana faina, se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga restul de faina, plus atata  cata trebuie ca sa se obtina un aluat usor de framantat. Se framanta bine, timp de 10 min. Se acopera aluatul si se lasa sa creasca pana se dubleaza (aprox. 1 ora). Se intinde foaie groasa de 2 cm si se taie in forma de gogosi. Se aseaza gogosile pe hartie de copt , se acopera si se lasa din nou sa creasca. Se prajesc in ulei, se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.
Pt. glazura, se amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia, intr-un vas mic. Se cufunda gogosile, pe rand, in glazura si apoi se tavalesc prin cocos razuit. Se pastreaza in cutii inchise, sa nu se intareasca.
Pofta buuuna!

8 comentarii:

  1. O multime de gogosi,inseamna ca ai si pentru musafiri.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. A mai ramas macar o gogosica????
    Arata tare bine!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-as servi cu mare drag, Mihaela! Multumesc de comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi suntem mari amatori de gogosi, dar facem destul de rar!Cred ca am sa fac o exceptie!nuca de cocos?mmmm...!Buun!Si ce frumos arata!

    RăspundețiȘtergere