miercuri, 25 iunie 2014

luni, 16 iunie 2014

Brownies cu nuci și stafide

Iată o altă rețetă de brownies cu blat din 4 ouă, cu ulei în loc de margarină, stafide și nuci. Glazura este cea cu făină, unt și zahăr brun. Și ca să vă conving s-o încercați, vă spun că prăjitura se prepară ușor și rapid, iar fetele mele o mănâncă în același mod (adică tot ușor și rapid) și cu mare poftă!!!
  După rețeta Quick and Easy Brownies din cartea M.Country - Style Recipes.


vineri, 30 mai 2014

Prajitura Snickers

Este o prăjitură cu blat din albușuri și nucă măcinată, ciocolată albă, strat de caramel cu nuci, unt și gălbenușuri și glazură de ciocolată amăruie. Nu am încercat varianta cu arahide pentru că îmi place prea mult aceasta cu nuci. Este una din prăjiturile mele preferate. M-am inspirat din rețeta Irinei și am adaptat-o la tava mea de 22 cm/32 cm.

luni, 26 mai 2014

Chifteluțe la cuptor

 
Chiftelele sunt bune și hrănitoare, iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase. Am găsit această rețetă în  revista Click! Poftă bună! 

miercuri, 23 aprilie 2014

Prăjitură cu vișine, iaurt si gelatină

Inspirată fiind de prăjitura cu fructe și gelatină, m-am gândit la altă combinație reușită și așa a luat naștere această prăjitură cu blat de cacao, vișine, stafide, gelatină, iaurt, frișcă și ciocolată. Este delicioasă și ușor de preparat, vă invit s-o încercați!

marți, 15 aprilie 2014

Sugestii pentru masa de Paște

Iată o mică selecție de rețete pentru masa de Paște. Veți găsi la un loc aperitive, feluri principale, fripturi, salate, garnituri și deserturi; poate vă vor inspira în alegerea meniului potrivit. Paște fericit!

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Tort Rigoletto

 
Este un tort cu blat de cacao, crema de vanilie, gem, nuci și vișine din compot. Rețeta este cea de la prajitura Rigoletto, ușor îmbunătățită. Tortul este format din trei blaturi cu dimensiunile de 25 cm /35 cm.

marți, 18 martie 2014

Shaorma cu pui


Sincer, nu mă atrage deloc "halca" aceea de carne atârnată prin fast food-uri, care se frige învârtindu-se încet, dar...pentru că am vrut să-i fac o surpriză soțului meu, am zis să încerc o shaorma făcută în casă. Pentru această gustare m-am inspirat din bucătăria lui Teo, doar că eu am folosit piept de pui pe care l-am condimentat si l-am pus la foc mic, cu o lingură de ulei într-o tigaie de teflon.

miercuri, 5 martie 2014

Rulouri de pui cu spanac și brânză

Iată cum mai puteți prepara pieptul de pui, anume să-l bateți ușor, să-l umpleți cu brânză, spanac, ceapa și usturoi, să-l treceți prin ou și pesmet și apoi să-l prajiți putin în ulei. Foarte gustos! Sincer, pofta mi-au stârnit-o Liana si Violeta cu rulourile lor umplute cu fasole păstăi, respectiv ceapă și usturoi verde. Așadar a fost musai să încerc și eu!
  Și pentru că Elena ne-a propus ca teme pentru Provocarea Dulce Românie, legumele verzi și lactatele, m-am gândit să particip și eu cu această rețetă, așa ca pentru ultima oară.

marți, 25 februarie 2014

Tarta cu afine si branza Mascarpone


Este o tarta delicioasa, formata dintr-o crusta de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt topit, umpluta cu branza Mascarpone batuta cu zahar si oua, peste care se toarna o budinca de afine si se orneaza cu frisca.
Adaptare dupa reteta Blueberry Cheesecake Desert din cartea M. Country - Style Recipes.
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie gazduita de "Stefy harnicuta".

marți, 11 februarie 2014

Chec cu banane si ovaz

Daca v-au ramas niste banane pe care nu le mai mananca nimeni pentru ca s-au innegrit putin, nu le aruncati. Iata ce puteti face cu ele: zdrobiti-le cu o furculita si amestecati-le cu putin ovaz, faina, lapte, oua, margarina, zahar, mai adaugati si o mana de stafide, turnati totul intr-o tava dreptunghiulara medie si dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Veti obtine un desert bun si aromat, numai bun sa "insoteasca" o ceasca de cafea sau o cana cu lapte!
  Dupa reteta Banana Oatmeal Bread din cartea M.Country-Style Recipes & Kitchen Secrets.

marți, 4 februarie 2014

Prajitura cu fructe si gelatina

Este o prajitura usoara si racoroasa, cu gust intens de portocale. Are blat simplu de pandispan si umplutura de fructe (portocale, mandarine, stafide si ananas), frisca, smantana (sau iaurt) si gelatina, asemanatoare tortului "Diplomat". Se prepara rapid, dar trebuie lasata la frigider cel putin doua ore, sa se intareasca, inainte de a o taia.

miercuri, 22 ianuarie 2014

Clatite cu spanac

Daca va place spanacul, iata cum il mai puteti prepara: caliti-l cu putina ceapa si usturoi si ascundeti-l in niste clatite impreuna cu o felie de sunca, presarati niste branza rasa pe deasupra si lasati totul la cuptor, pentru cateva minute.
  Am gasit aceasta reteta in revista "Click! Pofta buna!"si m-am gandit s-o incerc, mai ales ca luna aceasta Corina de la Pofta vine gatind ne-a propus sa gatim clatite, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, de unde nu vreau sa lipsesc!

joi, 2 ianuarie 2014

Tort Hello Kitty cu jeleu de afine si iaurt

Este un tort cu doua blaturi, unul cu cacao si altul din pandispan, un start de jeleu de afine si iaurt de fructe si crema de ciocolata, pe care l-am preparat de ziua Teodorei, in noiembrie 2013. Si pentru ca ii plac desenele animate cu Kitty, am incercat sa reproduc din martipan personajul ei preferat. 
Tortul a fost delicios, cat despre pisicuta ce sa va spun, sa fi avut mai multe capete si labute ca sa ajunga la toti invitatii!

miercuri, 18 decembrie 2013

Retete de prajituri si torturi din 2013

 Am adunat la un loc cateva din retetele de prajituri si torturi pe care le-am incercat in 2013, cu speranta ca va vor inspira in alegerea deserturilor pentru sarbatori. Puteti revedea si retetele mai vechi aici.

marți, 17 decembrie 2013

Turta dulce cu miere si zahar brun

Abia asteptam momentul potrivit sa incerc o noua reteta de turta dulce! De data aceasta am folosit miere de albine si zahar brun, scortisoara, vanilie si ghimbir, iar la taiat in forme si la ornat am avut ajutoare mai multe perechi de manute!:))) Asadar, treaba a mers foarte repede si cu buna dispozitie, ca si cum am fi fost intr-un atelier de turta dulce!
Si pentru ca in jurul Kadiei se strang luna aceasta multe preparate cu scortisoara in cadrul provocarii Dulce Romanie, am sa merg si eu cu reteta aceasta.

vineri, 13 decembrie 2013

Chiftelute din cartofi, fara carne

Sunt niste chiftelute din cartofi cu unt, ceapa, pesmet si patrunjel, care pot fi consumate atat calde cat si reci alaturi de o salata de orice fel. Am gasit aceasta reteta in bucataria Irinei si m-am alaturat si eu celor care au incercat-o. Iata mai jos dovada!  Fie ca le numim parjoale, ca in zona Moldovei (probabil denumirea vine de la faptul ca se prajesc in ulei bine incins), fie ca le numim chiftelute, sunt destul de bune, chiar daca nu contin carne.

vineri, 6 decembrie 2013

Prajitura cu mac si crema de galbenusuri

Blatul cu mac macinat, crema de galbenusuri cu aroma de vanilie, strat de biscuiti stropiti cu cafea si deasupra glazura din ciocolata topita cu unt. Am vazut aceasta prajitura numita "Tosca" pe mai multe bloguri culinare si pentru ca mi-a placut cum arata, m-am hotarat sa o incerc si eu. M-am inspirat din reteta Violetei, dar am ales sa fac crema cu amidon a lui Teo. Rezultatul a fost unul bun intrucat prajitura a disparut in doua zile (la noi acasa, daca o prajitura rezista mai mult de atat, inseamna ca n-a fost chiar buna!). Cu siguranta am s-o repet cat de curand.

joi, 28 noiembrie 2013

Tort de ananas, intors


Cine a apucat vremurile de trista amintire, din asa zisa "epoca de aur", stie cum e sa pastrezi chiar si ambalajul de la ciocolata amaruie Mara, aproape singura pe care o gaseai in cofetarie si asta daca aveai ceva cunostinte care sa lucreze acolo. Imi amintesc ca aveam o colectie de astfel de ambalaje (oare ce mai colectioneaza copiii nostri astazi?), erau de culoare rosie si verde cu o floare alba si un chip de femeie intr-o parte. Mai presus de toate imi vine in minte mirosul poleiului, pe care il adulmecam cu jind, dupa ce ciocolata impartita la toti membrii familiei, se termina in cele din urma. Si pentru ca asa am crescut, obisnuita fiind sa pastrez multe lucruri, am gasit peste ani si ani printre hartiutele mele cu retete, mai multe ambalaje de la prafuri de copt, scrise in nemteste. Acolo am gasit si aceasta reteta pe care am descifrat-o prin bunavointa unui cunoscator de limba germana. Eu am fost foarte bucuroasa de descoperirea mea si m-am gandit s-o impartasesc cu voi.
  Asadar, din colectia "Retete de pe dosul plicului de praf de copt", va prezint "Tortul de ananas, intors", pe cat de simplu, pe atat de bun si aspectuos.

duminică, 24 noiembrie 2013

Sarmale ca la Lunca

,
Este român care să nu fi  mâncat sarmale "măcar o dată, doar odată-n viața lui", vorba cântecului? Mă îndoiesc! Și pentru ca și eu fac parte din acest neam de soi, iata am pregătit sarmale, de astă data așa cum se fac pe aici, pe la Lunca Ilvei, zonă în care locuiesc din anul 2000 încoace. E drept că am mai redus din cantitatea de grăsime, întrucât nu am pus în compoziția lor tradiționala slănină, dar m-am ținut aproape de rețeta bistrițeană adăugând un pic de afumătură, ceea ce în partea de sud a țării, de unde îmi trag obârșiile, nu se obișnuiește.
  Și dacă tot le-am pregătit, mă grăbesc să ajung cu aceste sărmaluțe în foi de varză, la fetele de la Transylvanian Kitchen, la Provocarea Dulce Românie.