miercuri, 13 noiembrie 2019

Conopida cu brânză, la cuptor

Peste conopida fiartă puțin se toarnă un sos din lapte, făină, unt și brânză cheddar si se acoperă cu un strat de pesmet și brânză rasă. Se pune la cuptor până se topește brânza. Poate fi o garnitură potrivită pentru o carne de pui prăjită ușor. Foarte gustoasă!

Ingrediente:
1 conopidă mare, ruptă bucățele,
500 ml lapte,
4 linguri făină,
2 linguri smântână, opțional,
50 g unt,
150 g brânză cheddar tare, rasă,
2 - 3 linguri pesmet.
Mod de preparare:
1. Fierbe apa cu puțină sare, adaugă conopida, fierbe timp de 5 minute. Scurge conopida de apă și pune-o într-un vas termorezistent, uns.
2. Preîncălzește cuptorul la 220 grd. Celsius. Fă un sos pe foc , din lapte, făină și unt. Amestecă bine, lasă 2 minute să se îngroașe.
3. Ia de pe foc și adaugă două treimi din brânza rasă și smântâna. Toarnă sosul peste conopidă, în vasul termorezistent. Deasupra, adaugă restul de brânză rasă și pesmetul. Întinde uniform.
4. Coace la cuptor timp de 20 minute, până se topește brânza.
Se servește alături de carne de pui prăjită ușor. Ies 6 porții.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu