marți, 15 ianuarie 2019

Tort cu Nesquick

Este un tort cu 3 blaturi cu nucă, acoperite cu un strat subțire de ciocolată, cremă cu Nesquick și frișcă. Ușor crocant datorită nucilor și foiței de ciocolată , cremos și delicios!

Ingrediente blat:
9 albușuri mari,
9 linguri zahăr,
7 linguri nucă măcinată,
3 linguri făină,
un praf de sare.
Stratul de ciocolată:
150 g ciocolată amăruie,
60 g unt.
Crema cu Nesquick:
9 gălbenușuri,
5 linguri zahăr,
5 linguri făină,
500 ml lapte,
100 g Nesquick,
140 g unt,
125 g zahăr pudră.
Crema de frișcă:
400 ml frișcă lichidă,
3 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare:
  Pentru blaturi, se bat albușurile spumă cu praful de sare și se adaugă zahărul treptat. Făina se cerne și se amestecă cu nuca măcinată, apoi se adaugă treptat peste spuma de albușuri. Se amestecă ușor cu o spatulă, până se omogenizează. Se împarte compoziția în 3 părți, se toarnă în tăvi rotunde, cu diametrul de 26 cm, acoperite cu hârtie de copt, unse puțin. Focul trebuie să fie mic, se lasă blaturile la cuptor timp de 10 - 12 minute, până trec testul scobitorii.
  Pentru stratul de ciocolată, se topește untul la foc mic și se adaugă ciocolata ruptă, se amestecă până se omogenizează. Se toarnă un strat subțire peste fiecare blat.
 Pentru crema cu Nesquick, se bat gălbenușurile cu zahărul, se adaugă făina și laptele, treptat, apoi se pun pe foc, în baie de abur și se fierb până se îngroașă. Se lasă să se răcească.
  Untul moale se bate cu zahărul pudră și praful de Nesquick, se adaugă câte o lingură din compoziția cu gălbenușuri, treptat, până se încorporează toată și se amestecă până se omogenizează.
  Pentru crema de frișcă, se bate frișca cu zahărul pudră (cu mixerul, la viteză mare), până se formează o spumă tare.
  Asamblare: peste blaturile unse cu ciocolată se pune un strat de cremă cu Nesquick, apoi se adaugă un strat de frișcă.

 Deasupra se presară pudră de Nesquick sau ciocolată rasă. Opțional, se îmbracă tortul pe lateral cu câteva linguri de nucă măcinată.Se pune tortul la frigider pentru câteva ore, înainte de servire.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu