joi, 1 noiembrie 2018

Louisiana chicken

Este o mâncare cu carne de pui, bacon, roșii și ardei gras, care se servește peste orez fiert. Se prepară foarte ușor și este gustoasă.
După rețeta americană Louisiana chicken.

Ingrediente:
aprox.700 g carne de pui, fiartă și tăiată în bucățele,
2 felii de șuncă (bacon),
1 lingură ulei,
1 ceapă medie, tocată,
2 căței usturoi,
1 cană roșii în bulion,
1 ardei gras roșu,
1 ardei gras verde,
1/2 cană apă,
sare, piper negru măcinat,
pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se prăjește șunca într-o lingură de ulei. Se scoate din tigaie și se taie în bucățele. În untura de la șuncă, se prăjesc ceapa și usturoiul, se adaugă carnea de pui, sare, piper, apoi roșiile și apa. Se lasă să fiarbă sosul, până scade puțin. Se adaugă șunca prăjită și ardeii, se continuă fierberea până se pătrund ardeii. Se stinge focul și se adaugă pătrunjelul tocat.


 Se servește peste orez fiert. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu