miercuri, 7 ianuarie 2015

Pui cu lămâie și miere

 
Este o rețetă asiatică cu bucăți fragede de pui în înveliș crocant, stropite cu o glazură delicioasă din miere, suc de ananas, sos de soia și lămâie. După rețeta Asian Lemon Chicken Tenders.



Ingrediente:
1 kg piept pui fără piele și os,
1 cană ulei pt. prăjit,
1 și 1/2 căni făină,
1 cană lapte bătut,
sare și piper, după gust.
Glazura de lămâie:
1/2 cană miere (eu am pus doar 2 linguri),
1/3 cană sos de soia (eu am pus doar 1 lingură),
1/4 cană suc de ananas,
1/4 cană zahăr brun,
zeama de la o lămâie,
2 linguri oțet de mere,
2 linguri ulei de măsline,
1 linguriță piper negru, măcinat,
1/2 linguriță praf de usturoi.
 ( Cana folosită pentru măsurarea ingredientelor este măsura americană 1 cup = 250ml.)
Mod de preparare:
Se taie carnea în felii de aproximativ 1 cm grosime, se presară sare și piper peste fiecare felie. Se trec feliile prin făină, apoi se cufundă în lapte bătut și din nou prin făină. Se prăjesc în ulei încins timp de 3 - 4 minute, pe ambele părți. (Aveți grijă, sar stropi de ulei peste tot!!! Oricum, merită efortul!).  Se scot pe hârtie absorbantă, să se scurgă de ulei.
Pentru glazură se amestecă toate ingredientele într-un vas mic și se pun la foc mic, timp de 10 - 12 minute, până se  leagă și se îngroașă puțin.
 
Se toarnă peste carnea prăjită.
  Poftă bună!


4 comentarii:

  1. Oh, yummy! Ce bunatate, de-ti lasa gura apa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabu draga numai am citit titlul si introducerea si deja am inghitit in sec ! Arata asa de fain, ca musai am sa-l fac si eu, dar...saptamana viitoare ca asta e fara carne !Ne-a ghiftuit destul !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy, mă bucur că vrei să încerci! Mulțumesc pentru vizită!

      Ștergere