joi, 12 septembrie 2013

Prajiturele cu stafide si ciocolata

Pentru ca Liana doreste sa aiba Pe masa din bucatarie luna aceasta preparate cu stafide, in cadrul Provocarii Dulce Romanie, m-am gandit sa ma prezint si eu cu aceste prajiturele simple dar bune, cu zahar brun, stafide si bucatele de ciocolata.
Dupa reteta Raisin Drop Cookies din cartea M.Country-Style Recipes.





Ingrediente:
250 g margarina,
2 cani zahar brun (sau o cana zahar alb si o cana zahar brun),
2 oua,
2 lingurite esenta vanilie,
4 cani faina,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingurita sare,
1/4 cana lapte (preferabil lapte acru , mai gros),
3/4 cana bucatele de ciocolata.
Umplutura:
1 cana stafide,
2 linguri zahar,
1/4 cana apa,
1 si 1/2 lingurite amidon.
Mod de preparare:
Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale si vanilia. Separat se amesteca componentele uscate, respectiv: faina, bicarbonatul si sarea si se adauga peste compozitia cu margarina, alternativ cu laptele. Se adauga si bucatelele de ciocolata si se amesteca.
 Pentru umplutura se amesteca stafidele cu zaharul si amidonul dizolvat in apa. Se fierb putin la foc mic, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
 Din compozitia cu margarina se pun gramajoare cu lingurita pe o tava unsa, sau acoperita cu hartie de copt. Se face o gropita in centrul fiecarei gramajoare si se pune cate putin din umplutura cu stafide. Se coc la foc mediu timp de 12 - 15 minute. Ies aproximativ 70 de bucati.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Cred ca nu te poti opri din rontait la cat sunt de buni si de gustosi !
    Mi-ar place daca ai avea timp sa citesti ce scrie aici:
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/multumiri.html
    O zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta, am vazut-o de cand ai postat-o, dar cu scuzele de rigoare, de-abia acum am apucat sa-ti scriu...Sper sa mai ai si pentru mine cateva bucati puse deoparte, ca tare-mi plac! Merci mult!! Muaaah!! :*

    RăspundețiȘtergere