Dupa reteta Hawaiian Delights din M.Country-Style Recipes.
Ingrediente biscuiti:
375 g margarina, moale,
1 si 1/2 cani zahar,
3 oua,
2 lingurite esenta vanilie,
3 si 1/2 cani faina,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita sare,
1 compot de ananas (de 400 g) taiat bucatele si scurs de zeama,
1 si 1/2 cani fulgi fini de ovaz.
Glazura:
125 g margarina moale,
2 cani zahar pudra,
2-3 linguri zeama din compotul de ananas,
vanilie, optional.
Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
Mod de preparare:
Se bate margarina cu zaharul, se adauga ouale si vanilia. Separat se amesteca faina cernuta, praful de copt si sarea. Se scurge ananasul de zeama si se taie in bucati mici. Se pun ingredientele uscate, treptat, peste compozitia cu margarina, alternativ cu bucatelele de ananas.
Se pastreaza putina zeama din compot pentru glazura. Se adauga si fulgii fini de ovaz. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pun gramajoare din compozitie pe o tava intinsa, acoperita cu hartie de copt, lasand cativa centimetri distanta intre ele. Se coc la foc mediu timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor.
Fulgii de cocos se rumenesc usor intr-o tigaie.
Pentru glazura, se bate margarina, se adauga cate putin din zaharul pudra si 2-3 linguri din sucul de ananas, apoi din nou zahar pudra, pana se obtine o glazura mai tare. Se ung biscuitii cu putina glazura, apoi se presara fulgii de cocos pe fiecare biscuite in parte, apasand usor, sa intre putin in glazura. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se pun biscuitii intr-o cutie incapatoare.
Sunt la fel de buni si fragezi si a doua, si a treia zi!
Pofta buna!
la partea cu rabdarea m-ai prins!:)) sunt fenomenali biscuitii!
RăspundețiȘtergereE adevarat ca mi-a luat ceva timp sa-i coc pe toti! Multumesc pentru vizita!
RăspundețiȘtergereFoarte faina reteta! Vreau si eu o bucata de Hawaii la mine acasa. :)
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata,dar vreau si eu Hawaiiiiiiii la mine acasa!!!pupp!!
RăspundețiȘtergereFetelor, sunteti tare dragute! Multumesc de vizita!
ȘtergereAloha!!!Sa nu te apuce dorul de vara, mare si nisip fierbinte, huh?? ;-)
RăspundețiȘtergereMai stiu eu pe cineva care ar fi vrut sa se arunce in valuri pe la sfarsitul lui martie(vezi tarta cu surimi!!!:)) Dorul vine, dorul trece, afara ploua de rupe pamantul, viata merge inainte!
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca au fost fragezi si foarte, foarte gustosi.
RăspundețiȘtergereTe tzuc si iti doresc o duminica placuta !
Foarte interesanta combinatia!!
RăspundețiȘtergerearata atat de bine!! cred ca fetele mele ar termina tot in cateva minute :D
RăspundețiȘtergere