Dupa reteta Schnapper with ginger and carrots din revista Australian Food.
Ingrediente:
500 g file de peste (puteti folosi si peste intreg, curatat),
putina faina,
2 lingurita ulei,
2-3 morcovi medii,
1 ceapa uscata,
o bucata de 3-4 cm ghimbir proaspat, curatat (sau 1/2 lingurita praf de ghimbir),
1/2 lingurita ulei de susan,
2 linguri sos de soia (light soy sauce),
alte 2 lingurite faina,
1 lingura vin alb (dry sherry),
1 si 1/2 cani apa,
4 fire de ceapa verde.
Mod de preparare:
Se tavaleste pestele prin faina si se lasa pe o farfurie. Se taie morcovii, ceapa uscata si ghimbirul in bucatele mai lungi si subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de teflon, se adauga morcovii si ceapa, se calesc pana se patrund usor. Se adauga ghimbirul si se mai lasa pe foc timp de 1 minut. Se scot legumele, se pune pestele in tigaie si se toarna peste el jumatate din sosul de soia si din uleiul de susan. Se lasa pe foc timp de 5 minute, sa se rumeneasca usor. Se intoarce pestele pe partea cealalta si se adauga restul de sos de soia si ulei de susan. Se pun si legumele in tigaie se presara 2 lingurite de faina, se toarna vinul si apa, se amesteca usor si se lasa sa se ingroase, timp de 1 minut.
Se acopera tigaia si se mai lasa la foc mic inca 5 minute, pana se patrunde pestele. Se adauga ceapa verde (taiata in fasii mai lungi) in ultimele minute de fierbere.
Foarte bine arata!Imi place combinatia!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Haplea!
RăspundețiȘtergere