luni, 25 martie 2013

Peste cu morcovi si ghimbir

Este o mancare chinezeasca cu peste, morcovi, ghimbir si ceapa verde, calite usor intr-un amestec de sos de soia, si ulei de susan si stinse apoi cu putin vin alb. Se consuma imediat dupa preparare, pestele neputand fi reincalzit cu succes.
Dupa reteta Schnapper with ginger and carrots din revista Australian Food.



Ingrediente:
500 g file de peste (puteti folosi si peste intreg, curatat),
putina faina,
2 lingurita ulei,
2-3 morcovi medii,
1 ceapa uscata,
o bucata de 3-4 cm ghimbir proaspat, curatat (sau 1/2 lingurita praf de ghimbir),
1/2 lingurita ulei de susan,
2 linguri sos de soia (light soy sauce),
alte 2 lingurite faina,
1 lingura vin alb (dry sherry),
1 si 1/2 cani apa,
4 fire de ceapa verde.
Mod de preparare:
  Se tavaleste pestele prin faina si se lasa pe o farfurie. Se taie morcovii, ceapa uscata si ghimbirul in bucatele mai lungi si subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie de teflon, se adauga morcovii si ceapa, se calesc pana se patrund usor. Se adauga ghimbirul si se mai lasa pe foc timp de 1 minut. Se scot legumele, se pune pestele in tigaie si se toarna peste el jumatate din sosul de soia si din uleiul de susan. Se lasa pe foc timp de 5 minute, sa se rumeneasca usor. Se intoarce pestele pe partea cealalta si se adauga restul de sos de soia si ulei de susan. Se pun si legumele in tigaie se presara 2 lingurite de faina, se toarna vinul si apa, se amesteca usor si se lasa sa se ingroase, timp de 1 minut.
 Se acopera tigaia si se mai lasa la foc mic inca 5 minute, pana se patrunde pestele. Se adauga ceapa verde (taiata in fasii mai lungi) in ultimele minute de fierbere.
Pofta buna!

2 comentarii: