joi, 6 decembrie 2012

Cotlet de porc inabusit cu bere si legume

Va prezint o friptura frageda si aromata din cotlet de porc fiert, inabusit, timp de 2 ore in bere neagra, cu un sos de legume pasate. Frirtura se serveste alaturi de cartofi si salata si este foarte buna si a doua zi, reincalzita la cuptorul cu microunde. Dupa reteta Beer Braised Pork Loin.
Ingrediente:
aprox. 2 kg cotlet de porc,
2-3 cepe tocate,
4-6 morcovi,
1 cutie bere neagra,
2 lingurite sare,
1/4 lingurita piper,
1 frunza dafin,
4 catei de usturoi.
Mod de preparare:  Se pune bucata intreaga de cotlet intr-o cratita mare, in ulei incins, si se rumeneste usor pe ambele parti (mare grija cand o intoarceti, sa nu va scape si sa sara ulei peste tot, sau, mai rau, sa va ardeti!). Carnea nu trebuie lasata mai mult de 2 minute in ulei, sa nu se usuce, ci doar cat sa se rumeneasca putin. Se scoate carnea pe o farfurie, se pastreaza numai 3 linguri din uleiul in care a fost carnea si in el se calesc ceapa si morcovul pana se inmoaie. Se adauga berea, sarea, piperul, frunza de dafin, cateii intregi de usturoi si carnea. Se fierbe totul timp de cateva minute, apoi se pun toate ingredientele intr-o tava de friptura (sau intr-un vas de sticla termorezistent), se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor, la foc potrivit timp de 2 ore, 2 ore si jumatate, pana se patrunde bine carnea. Se intoarce carnea, din cand in cand, astfel incat sa stea cufundata in lichid pe ambele parti. Dupa ce s-a patruns bine carnea, se scoate pe un platou si se acopera, sa stea calda.
  Se inlatura cu o lingura uleiul adunat deasupra lichidului si frunza de dafin. Legumele se paseaza usor si se amesteca cu lichidul in care a fost carnea (daca folositi un blender, dati pe viteza mica, intrucat sar stropi!). Sosul astfel obtinut se pune intr-un vas pe foc si se da intr-un clocot, amestecand mereu. Carnea se feliaza si se serveste cu sosul de legume. Se serveste alaturi de cartofi si salata. Ies 8 portii.
Pofta buna!


11 comentarii: