miercuri, 15 mai 2019

Frittata cu broccoli și roșii

Este o mâncare cu ouă, brânză și legume, care poate fi servită ca mic dejun, ori ca o garnitură alături de o carne fragedă și o salată de sfeclă roșie, la prânz. Se prepară rapid și ușor.

Ingrediente:
6 albușuri,
3 ouă,
un sfert linguriță sare,
un sfert linguriță piper negru,
120 g brânză cremoasă (President),
o ceapă mică, tocată (poate fi și ceapă verde),
o lingură ulei de măsline,
200 g broccoli, fără tulpină,
200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate.
Mod de preparare:
Se bat albușurile cu ouăle, ușor, ca pentru omletă. Se adaugă sarea, piperul și brânza sfărâmată.  Se spală și se rup buchețelele de broccoli, se pun să fiarbă timp de 3 - 4 minute în apă cu sare. Se taie roșiile cherry pe jumătate, sau sfert, dacă sunt mai mari.

 Se ia o tigaie sau  o cratiță de aluminiu cu diametrul de 23 cm, rezistentă, (care să poată fi pusă apoi la cuptor), se pune uleiul în ea, se călește puțin ceapa.

 Se adaugă buchețelele de broccoli, fierte și scurse de apă. Se toarnă apoi compoziția de ouă peste broccoli și se gătește totul la foc mic, câteva minute, până se încheagă un pic, amestecând ușor, de jos în sus, din loc în loc. Când compoziția s-a închegat puțin, se ia cratița de pe foc. Se pun jumătățile de roșii  deasupra și se apasă încet, să intre în compoziția moale. Se pune cratița la cuptor la foc mediu, timp de 10 - 15 minute, până se întărește și se rumenește ușor.
Se lasă să stea 5 minute, apoi se taie și se servește.

 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu