Peștele curățat, se umple cu felii de lămâie și usturoi, apoi se pune la cuptor, cu vin alb și rozmarin. Ușor de gătit și foarte gustos!
Ingrediente:
1 știucă, fără cap,
1 lămâie,
3 căței usturoi,
sare, piper negru măcinat,
ienibahar,
o ceașcă vin alb,
2 linguri ulei,
o ceașcă supă de pui sau apă,
1 linguriță rozmarin.
Mod de preparare:
Se curăță știuca de solzi și măruntaie, se înlătură capul și coada. Se condimentează cu sare, piper și ienibahar. Se umple cu felii de lămâie și bucățele de usturoi. Se așază într-un vas uns, apoi se adaugă vinul și supa de pui (sau apa). Se presară rozmarin peste pește.
Se pune vasul la cuptor, acoperit, timp de aproximativ 25 de minute, la foc mediu.
Se servește cu sos de usturoi și mămăligă. Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu