miercuri, 26 septembrie 2018

Amandine

Este o prăjitură cu gust intens de cacao, cremoasă și însiropată. Foarte bună! M-am inspirat din rețeta Jamilei și am fost foarte mulțumită de rezultat.

Ingrediente blat:
5 ouă,
200 g zahăr,
150 g făină,
4 linguri cacao,
1 plic praf de copt (10 g),
un praf de sare (un sfert de linguriță),
1 fiolă esență de vanilie.
Sirop:
400 ml apă,
200 g zahăr,
2 pliculețe capuccino,
jumătate fiolă esență rom.
Crema: 
250 g unt gras, la temperatura camerei,
200 g zahăr pudră,
3 linguri cacao,
jumătate fiolă esență de rom.
Glazura:
250 ml frișcă lichidă,
180 g ciocolată amăruie.
Mod de preparare blat:
Se bat ouăle cu mixerul, se adaugă vanilia și zahărul, treptat. Separat, se amestecă făina cernută, cu cacaua, praful de copt și praful de sare. Se adaugă câte puțin din componentele uscate peste compoziția de ouă, amestecând ușor, cu o spatulă, de jos în sus, până se omogenizează compoziția. Se toarnă într-o tavă de 32cm/ 22cm, acoperită cu hârtie de copt, unsă puțin. Se coace la foc mic timp de aproximativ 30 minute (se încearcă cu scobitoarea). Se lasă să se răcească.
Pentru sirop, se amestecă apa cu zahărul și cafeaua, se pun pe foc și se dau în 2-3 clocote, apoi se adaugă esența de rom. Se taie blatul rece pe jumătate și se însiropează prima foaie.

Pentru cremă, se bate untul cu zahărul, se adaugă cacao, treptat, apoi esența de rom. Se păstrează cam trei linguri din cremă, pentru decor,  cu restul de cremă se unge prima foaie.
Se acoperă cu a doua foaie din blat și se însiropează din nou, folosind o pensulă. Se lasă prăjitura la frigider pentru câteva ore, până se întărește crema de unt, apoi se taie în pătrate potrivite, peste care se toarnă glazura de ciocolată.
Pentru glazură, se încălzește frișca lichidă și se pune în ea ciocolata ruptă în bucățele. se amestecă ușor până se topește ciocolata și se omogenizează. După ce se întărește glazura, se ornează pătratele de prăjitură cu câte puțin din crema păstrată.
Prăjitura este aromată, fină și plină de ciocolată!
Poftă bună!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu