marți, 18 martie 2014

Shaorma cu pui


Sincer, nu mă atrage deloc "halca" aceea de carne atârnată prin fast food-uri, care se frige învârtindu-se încet, dar...pentru că am vrut să-i fac o surpriză soțului meu, am zis să încerc o shaorma făcută în casă. Pentru această gustare m-am inspirat din bucătăria lui Teo, doar că eu am folosit piept de pui pe care l-am condimentat si l-am pus la foc mic, cu o lingură de ulei într-o tigaie de teflon.

Ingrediente lipii:
aprox. 400 g făină,
200 ml apă caldă,
o lingură drojdie uscată,
o linguriță sare,
o linguriță zahăr.
Umplutura:
un piept de pui fără piele și os,
o lingură ulei,
boia de ardei, piper, sare, curry,
cartofi prăjiți,
varză albă, tocată,
castraveți murați, tăiați feliuțe subțiri,
maioneză, ketchup.
 Mod de preparare lipii:
Se amestecă drojdia cu zahărul si apa caldă și se lasă să crească puțin. Se cerne jumătate din cantitatea de făină într-un vas și se adaugă drojdia. Se amestecă și se adaugă restul de făină. Se frământă până se obține un aluat moale și elastic. Se lasă să crească la cald timp de 30 de minute.

Se împarte aluatul în 6 părți egale și se întind 6 foi rotunde care se pun într-o tigaie de teflon unsă puțin, la foc mic. Se coc pe ambele fețe, ca și clătitele. Se acoperă cu un prosop de bucătărie, să nu se usuce până în momentul umplerii.

Pieptul de pui se feliază, se condimentează și se pune la foc mic, cu o lingură de ulei, într-o tigaie de teflon.
Se taie carnea in bucăți mici și se pune pe fiecare lipie. Se adaugă cartofii prăjiți, varza tocată, maioneză, ketchup, castraveții tăiați feliuțe subțiri și se rulează.
Poftă bună!




7 comentarii:

  1. Ai facut si lipiile !!!!!!!!!
    Pune si mie una "cu de toate" ! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, ai facut si lipiile...imi ploua in gura! Arata apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmm....arata bine si pun pariu ca e foarte gustoasa.Apropo,cand mai veniti pe la Pitesti? Va asteptam cu drag,poate ne aduceti si niste bunatati de ale voastre. Va pupam.

    RăspundețiȘtergere
  4. te astept cu drag la provocarea culinara:http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html

    RăspundețiȘtergere