sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Batoane cu unt de arahide si ovaz

Iata ce desert bun puteti face dintr-un singur ou, o cana cu fulgi fini de ovaz si putin unt de arahide. Am gasit reteta in cartea M. Country-Style Recipes, cu denumirea Peanut Butter Bars si mi-am imaginat-o un pic diferita fata de ceea ce a iesit. In viziunea mea, ciocolata si glazura cu unt de arahide trebuiau sa se intrepatrunda frumos, asa incat sa se vada doua culori in glazura, insa nu s-a intamplat asa. Glazura a fost cam greu de intins, asa ca am nivelat-o uniform pe toata suprafata blatului si deasupra am aruncat cateva bucati de arahide. Oricum, prajitura are gust bun!

Ingrediente blat:
125 g margarina,
1/2 cana zahar,
1/2 cana zahar brun,
1 ou,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1/3 cana unt de arahide,
1 cana faina,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita sare,
2 linguri lapte,
1 cana fulgi fini de ovaz.

 Glazura:
100 g bucatele mici de ciocolata amaruie (sau chocolate chips, daca aveti),
1/2 cana zahar pudra,
1/4 cana unt de arahide,
 2 linguri lapte,
optional, cateva bucati de arahide.
  Folositi o cana de 250 ml pentru masurarea ingredientelor.
  Mod de preparare:
Se bate margarina cu zaharul, se adauga oul, vanilia si untul de arahide. Separat se amesteca faina cu bicarbonatul si sarea si se adauga peste compozitia cu margarina. Se pune si laptele, si la sfarsit fulgii fini de ovaz.
Se intinde compozitia cu lingura intr-o tava medie, de 22,5 cm/ 32,5 cm, unsa, sau acoperita cu hartie de copt. Se coace la foc mediu, timp de 20-25 minute, pana se rumeneste putin. Blatul nu o sa creasca prea mult, dar este fraged si bun. Se scoate din cuptor si se presara bucatelele de ciocolata peste blatul fierbinte. Se intinde si glazura cu unt de arahide peste blat si se amesteca cu ciocolata topita. Optional, se pun cateva bucati de arahide pe deasupra si se apasa un pic, sa intre in glazura.
 Dupa racire se taie in forma de batoane.
 
 
Pofta buna!


4 comentarii:

  1. Ador untul de arahide iar aceste batoane arata senzational!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta.Am incercat si eu odata doar cu fulgi de ovaz si unt de arahide, o minunatie.
    Weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatati aici,vin si eu!!!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mimmi, Johanna si Mirela, va multumesc!

    RăspundețiȘtergere