Masuri echivalente

Iata o lista cu masuri si greutati echivalente culese din mai multe reviste si carti americane de bucate, care va vor fi de folos in descifrarea retetelor preferate, ce par uneori de neabordat. Dupa parerea mea, orice se poate adapta si inlocui in functie de ceea ce avem, ne trebuie numai putina pricepere si un pic de curaj.

Masuri pentru lichide:

1 cup = 1 cana = 250 ml
1 Tbsp = 1 lingura = 15 ml
1 dsp =  1 lingura pentru desert = 12 ml
1 tsp  = 1 lingurita = 5 ml
1 oz. = 29,6 ml
8 oz. = 1 cup = 1 cana
1 si 3/4 pint = 1 litru
2 pints = 1 quart
4 quarts = 1 gallon
2 gallons = 1 peck
4 pecks = 1 bushel

Greutati:

1 ounce = 28,3 g
2 linguri = 1 ounce
1 lb. = 450 g
2 si 1/4 lbs. = 1 kg
2, 21 pounds = 1 kg
1/2 pound = 2 sticks
a pinch or dash  = un praf de...= usor mai putin de 1/8 dintr-o lingurita.

1 cana faina = 140 g
1 cana zahar = 225 g
1 cana zahar brun = 170 g
1 cana unt = 225 g
1 cana miere = 340 g
1 cana orez = 200 g

Temperaturi cuptor:

Foc: mic              Semn gaz:  1 - 2     140 - 150 grade Celsius       275 - 300 grade Fahrenheit
        moderat                       4           180 grade C                        350 grade F
        iute                              7           220 grade C                        425 grade F
        foarte iute                   8 - 9      230 -240 grade C                450 - 475 grade F




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu