marți, 9 octombrie 2018

Prăjitura cu nucă de cocos și cremă de vanilie

Este o prăjitură fără făină, cu blat din nucă de cocos, albușuri și zahăr, acoperit cu un strat de ciocolată topită și cremă fină de gălbenușuri, frișcă și vanilie. Am văzut această rețetă, în urmă cu ceva timp, la Bucătăresele vesele și sunt tare bucuroasă că am încercat-o. Este delicioasă!

Ingrediente blat:
6 albușuri,
300 g zahăr,
300 g cocos răzuit,
un praf de sare.
Strat ciocolată:
200 g ciocolată amăruie,
75 ml frișcă lichidă.
Crema:
6 gălbenușuri,
8 linguri zahăr,
50 g amidon,
300 ml lapte,
300 ml frișcă,
esență vanilie,
un praf de sare,
opțional, 2 linguri zahăr pudră vanilat.
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul treptat și praful de sare. Apoi se adaugă nuca de cocos, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus, până se omogenizează compoziția. Se pune compoziția într-o tavă de 33 cm/ 22 cm, acoperită cu hârtie de copt, unsă puțin.
Se coace la 160 - 170 grd. Celsius, timp de aproximativ 25 minute, până se rumenește ușor. Se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se bat gălbenușurile cu zahărul. Amidonul se dizolvă în 100 ml lapte rece și apoi se toarnă peste gălbenușuri.
Restul de lapte (200 ml) se pune la foc mic și, când începe să fiarbă, se adaugă amestecul de gălbenușuri. Se firbe , amestecând constant, până se îngroașă ca o budincă. Se lasă să se răcească. Se bate frișca lichidă cu zahărul pudră și se amestecă cu budinca rece, adăugând treptat câte o lingură. Se pune și esența de vanilie.
Ciocolata, ruptă în bucăți, se topește în frișca lichidă și încălzită. Se toarnă peste blatul de cocos răcit. Se pune prăjitura la rece, să se întărească puțin ciocolata, apoi se acoperă cu crema de gălbenușuri. Se rade ciocolată deasupra.
Și prăjitura-i gata!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu