miercuri, 29 aprilie 2015

Piept de pui umplut cu brânză și legume

  În această rețetă, pieptul de pui se umple cu țelină Apio, morcov, ceapă verde și două feluri de brânză (brânză albastră  și brânză cheddar), apoi se trece prin ou și pesmet și se pune la cuptor timp de 35 minute. Se servește cu sos iute și salată.
  Pentru că nu am găsit Blue Chesee Laughing Cow, am înlocuit-o cu brânză cu verdețuri și am adăugat 2 linguri de smântână.
 După rețeta Stuffed Buffalo Chicken Breasts.

Ingrediente:
2 buc. piept de pui dezosat (aprox. 1,4 kg),
70 g brânză Cheddar,
140 g brânză cu verdețuri ( sau 4 triunghiuri brânză albastră Laughing Cow)
2 linguri de smântână (dacă folosiți brânza albastră nu mai adăugați smântână),
2 tulpini de țelină Apio,
2 morcovi medii,
2 cepe verzi,
sare și piper, după gust,
1/2 cană pesmet (sau 15 biscuiți Ritz Crackers, zdrobiți),
un ou (sau o lingură de maioneză),
o lingură zeamă de lămâie,
6 linguri sos iute (Franks Hot Sauce),
2 linguri unt,
1/2 linguriță usturoi granulat.
Mod de preparare:
Se taie legumele cubulețe, se amestecă cu brânza cu verdețuri și cu brânza cheddar rasă pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și piper, după gust. Se taie pieptul de pui pe jumătate, apoi fiecare jumătate se desface cu cuțitul și se bate ușor cu toporul de șnițele. Se umple carnea cu amestecul de brânză și legume.
Se rulează carnea și se prinde cu scobitori așa încât să nu iasă umplutura.
  Oul, bătut ușor cu furculița, se amestecă cu o lingură de sos iute și zeama de lămâie. Cu acest amestec se unge carnea, apoi se presară pesmet pe ambele părți. Se așază rulourile într-un vas termorezistent uns cu unt. Se stropește carnea cu unt topit și se bagă la cuptor, la foc mediu, timp de 35 - 40 minute. Eu am acoperit vasul, dar dacă vă place ca pesmetul să rămână crocant, lăsați vasul neacoperit și reduceți timpul de coacere la 30 de minute. Nu întoarceți carnea în timpul coacerii.
Restul de sos (5 linguri) se amestecă cu 2 lingurițe unt topit și usturoiul granulat. Se servește peste carne, eventual alături de o salată verde cu castraveți.

 Poftă bună!

4 comentarii: