Pagini

miercuri, 28 noiembrie 2012

Batoane cu unt de arahide

Oare mai este nevoie sa va spun ca arahidele si ciocolata merg foarte bine impreuna? Daca doriti sa va convingeti din nou, puteti incerca aceste batoane dulci si usor crocante, cu gust intens de arahide.
 Dupa reteta Peanut Butter Brownies din M.Country-Style Recipes, cu alte cuvinte:" negrese cu unt de arahide"...nu stiu de ce au fost numite asa, intrucat nu au cacao in blat. Ca sa evit orice confuzie eu le-am spus simplu batoane cu unt de arahide, si pentru un plus de savoare si culoare, am adaugat bucatele de ciocolata peste prajitura fierbinte.

vineri, 23 noiembrie 2012

Fursecuri "Purcelusi"

Acum cativa ani am dat peste aceasta reteta intr-o revista Country Woman si am pregatit fursecurile cu mare drag, pentru nepoteii mei (pe atunci micuti, astazi mari, la liceu). Am cautat reteta pe Google, si am fost tare bucuroasa ca am gasit-o aici. Si pentru ca a fost ziua Teodorei, fata mea cea mica m-am gandit sa o surprind cu purcelusii acestia. I-au placut tare mult, vorbea cu ei in timp ce le manca urechiusele. Prin urmare, daca vreti sa-i impresionati putin pe cei mici, inarmati-va cu rabdare si treceti la treaba!

luni, 12 noiembrie 2012

Prajitura cu bucati de portocale, nuci si stafide

Din seria "Prajituri care merg la cafea", va prezint "Prajitura cu bucati de portocale, nuci si stafide", cu gust intens de portocale, usor de preparat si mai ales de mancat! Este o adaptare proprie dupa reteta Candied Orange Fruit Cake din M.Country-Style Recipes, cartea cu peste 1000 de retete de mancare si sute de secrete ale gatitului culese de Esther H. Shank pe parcursul a 25 de ani. In reteta originala se foloseau un fel de jeleuri in forma de felii de portocale. Eu nu am avut, plus ca mi s-ar fi parut prea dulce prajitura, asa ca am inlocuit cu feliute de portocale, taiate in bucati mici. A iesit o prajitura foarte buna, dulce-acrisoara, cu blat pufos si aromat.
 Blatul creste frumos si se poate coace si in tava tub de 22,5 cm diametrul (cu gaura in mijloc), urmand ca peste blatul fierbinte sa se toarne la sfarsit o glazura din suc de portocale si zahar pudra. Va invit sa o incercati cu incredere!

Fasole alba cu pui afumat

Nici nu stiu de ce postez aceasta reteta, intrucat tot romanul face mancare de fasole, hai sa zicem ca ar fi o reteta pentru alte nationalitati, care o vor traduce cu Google Translate.
Este o mancare simpla (dar foarte gustoasa!) de fasole cu ardei gras, gogosari, ceapa, morcov si carne de pui frageda si afumata, pe gustul fetelor mele, fara prea multe condimente (desi s-ar fi potrivit de minune un praf de chilli!). Nimic nu va impiedica sa adaugati la aceasta reteta condimentele preferate, in masura in care se potrivesc cu ingredientele folosite!

vineri, 9 noiembrie 2012

Meat loaf

Doriti sa mai schimbati putin meniul? Ce-ar fi sa inlocuim traditionala friptura cu o felie de meat loaf cu gust dulce-acrisor, usor picant si afumat? Mai precis, este un amestec de carne tocata de vita, ceapa, pesmet, fulgi fini de ovaz, suc de rosii si sos Barbecue, care se asaza intr-o tava dreptunghiulara si se acopera cu sos de rosii, putin zahar brun si mustar si se pune la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ o ora. Se feliaza si se serveste ca fel principal de mancare, alaturi de diferite garnituri din legume.
Dupa reteta cu acelasi nume din M.Country-Style Recipes. O reteta asemanatoare este si Terina cu vita, pui si caise.

luni, 5 noiembrie 2012

Prajitura "Eminesciana"

Este o prajitura cu blat din albusuri si nuca macinata, acoperit cu o bezea din galbenusuri, zahar si vanilie peste care se intinde o crema de unt, nuci prajite si ciocolata rasa.
Pentru ca se apropie ziua de 1 decembrie, Mihaela de la De prin lume adunate ne-a propus sa pregatim un preparat romanesc pentru a preintimpina sarbatoarea noastra nationala. M-am gandit ca  prajitura aceasta se potriveste bine cu tema propusa pentru Provocarea Dulce Romanie. Reteta o am de la cineva din zona Moldovei; cu siguranta cel (sau cea) care a creat-o a fost fascinata de opera marelui poet.

joi, 1 noiembrie 2012

Biscuiti cu cacao


Iata niste biscuiti fragezi cu cacao, aroma de vanilie si migdale si glazura de ciocolata, numai buni de luat in pachetel la scoala alaturi de traditionalul sandwich, sau de servit acasa alaturi de o cana de ceai fierbinte, pe o vreme friguroasa si ploioasa ca cea de afara. Pentru preparare aveti nevoie, printre altele, de 4 oua, un pachet de margarina si o ciocolata amaruie. Din aceasta reteta ies in jur de 70 de biscuiti care isi pastreaza aroma si fragezimea timp de cateva zile daca sunt pastrati in cutii inchise. Am pornit de la reteta americana Frosted Cocoa Cookies.