Ingrediente:
250 g unt sau margarina, moale,
1 si 1/2 cani zahar (eu am pus doar 1 cana zahar si au fost suficient de dulci fursecurile!),
2 oua,
1 cana smantana,
1 lingurita esenta vanilie,
3 cani faina,
1 lingurita praf de copt,
1/2 lingurita sare.
Pentru glazura, eu am injumatatit cantitatile din reteta originala si am reusit sa acopar aproape toate fursecurile, au mai ramas doar cateva. Parerea mea este ca iese prea multa glazura daca respectati reteta originala cu 4 cani de zahar pudra, prea mult zahar! Iata varianta injumatatita:
2 cani zahar pudra,
75 g unt topit,
3 linguri de lapte,
1 lingurita esenta de vanilie,
2 picaturi colorant alimentar rosu.
Pentru "purcelusi" mai aveti nevoie de:
napolitane mici, roz, pentru urechiuse (eu am folosit 1/2 foaie simpla de napolitana din care am taiat triunghiuri mici, asta tot ca sa nu fie prea dulci fursecurile),
18-20 bezele (marshmallows) mari, cilindrice (eu le-am impartit in 4 parti),
picaturi de ciocolata de 2 culori, pentru ochi si nari.
Mod de preparare: bate bine untul cu zaharul, adauga smantana si vanilia. Combina componentele uscate (faina cernuta, praful de copt si sarea) si adauga-le treptat la crema de unt. Pune gramajoare cu o lingurita pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand o distanta de 5cm intre ele. Coace la foc potrivit, timp de 10-12 min, sau pana se rumenesc usor pe margine.
Intre timp se pregatesc "raturile" astfel: se impart bezelele in cate 4 parti egale. Fiecare parte se inteapa cu o scobitoare usor umezita, facand 2 gauri pentru "nari", in care puneti cate 2 picaturi de ciocolata mai deschisa la culoare (pastram picaturile de ciocolata neagra pentru ochi).
Pentru glazura amesteca untul topit cu zaharul pudra, laptele, vanilia si culoarea rosie. Toarna cate putin peste prajiturele, apoi lipeste bezeaua ("ratul"), picaturile de ciocolata neagra in dreptul ochilor si napolitanele pe post de urechiuse. Lasa sa se intareasca bezeaua si apoi pune fursecurile intr-o cutie inchisa, sa se pastreze fragede. Ies in jur de 80 de fursecuri. Spor la treaba si pofta buna!
Ce frumusei sunt!
RăspundețiȘtergereCata rabdare sa-i decorezi. Felicitari!
Sunt adorabili!:)
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru manutele tale iscusite!:)
foarte draguti! Eu anul trecut am facut din foietaj si au avut mare succes! Seara frumoasa :*
RăspundețiȘtergereTare draguti sunt! Ii trec pe lista, tb sa-i fac si eu cu Tudor ;-)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata fursecurile!!!Bravo!
RăspundețiȘtergereSimpatici foc purcelusii... Eu ii facusem acum citiva ani, dar cu aluat cu drojdie si umpluti (http://danielaincucina.blogspot.ch/2011/03/briose-purcelus.html) Dar tare as servi un fursec linga cafea... Week-end placut !
RăspundețiȘtergereVai ce dragute sunt!!! Adevarati purcelusi ai creat tu acolo :P
RăspundețiȘtergerePupici
La multi, multi ani pentru Teodora! Sa creasca mare si frumoasa! Iar mama sa o incante mereu cu asa grozavii de fursecuri! :)
RăspundețiȘtergereVai, dar ce simpatici purcelusi ai pregatit:)! Felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Olguta, Adina, Emily, Liana, Haplea, Daniela, Paula si Maria! Multumesc de urare, Flori!
RăspundețiȘtergereGabi cat sunt de frumosi. O foarte buna idee pentru petrecerile cu copii.
RăspundețiȘtergere