Pagini

luni, 12 noiembrie 2012

Fasole alba cu pui afumat

Nici nu stiu de ce postez aceasta reteta, intrucat tot romanul face mancare de fasole, hai sa zicem ca ar fi o reteta pentru alte nationalitati, care o vor traduce cu Google Translate.
Este o mancare simpla (dar foarte gustoasa!) de fasole cu ardei gras, gogosari, ceapa, morcov si carne de pui frageda si afumata, pe gustul fetelor mele, fara prea multe condimente (desi s-ar fi potrivit de minune un praf de chilli!). Nimic nu va impiedica sa adaugati la aceasta reteta condimentele preferate, in masura in care se potrivesc cu ingredientele folosite!

Ingrediente:
2 cani boabe de fasole alba,
2 pulpe medii de pui, afumate (600 g),
apa, cat sa acopere bine fasolea si pulpele,
1 ceapa medie,
1 morcov,
1 gogosar,
1/2 ardei gras verde,
2-3 linguri bulion,
1 lingurita sare,
piper, dupa gust,
cimbru,
patrunjel.
Mod de preparare: se alege, se spala fasolea si se lasa intr-un vas cu apa peste noapte. A doua zi se pune fasolea la fiert si se arunca primele doua ape. Se pune din nou la fiert in apa (calda) cu putin cimbru. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si pulpele de pui, sa fiarba impreuna pana cand carnea se desprinde de pe os, iar fasolea se inmoaie (aproximativ 2 ore). Se scoate carnea si se taie in bucati mai mici, apoi se pune inapoi peste fasole. Intre timp se taie ceapa, morcovul, gogosarul si ardeiul gras verde, in bucatele mici. Se caleste ceapa impreuna cu morcovul in putin ulei si se adauga peste fasolea fiarta. Se adauga gogosarul si ardeiul, bulionul, sarea si piperul. La sfarsit se adauga patrunjel. Gata masa! Pofta buna!                

3 comentarii: